REGULI NOI pentru vaccinarea anti-covid. Ce trebuie să afle milioane de români

REGULI NOI pentru vaccinarea anti-covid. Ce trebuie să afle milioane de români
| Foto: Stirile Pro Tv

Regulile de vaccinare anti-COVID-19 se schimbă în România. Ce au anunțat autoritățile legat de acest subiect.

Campania de vaccinare anti Covid-19 este în plină desfășurare în țara noastră de mai bine de o lună de zile.  Autoritățile au anunțat în urmă cu puțin timp cum se va desfășura de acum aceasta, în anumite situații!

La finalul anului trecut au ajuns în România primele doze de vaccin anti-Covid-19 produs de compania Pfizer. Apoi a început campania de vaccinare, prin care mii de români au fost vaccinați împotriva noului coronavirus.

Numărul celor care și-au exprimat dorința de a se vaccina este tot mai mare, mulți dintre ei au fost deja imunizați. Recent, autoritățile au anunțat că se vor schimba anumite lucruri în ceea ce privește campania de vaccinare.

Conform autorităților, persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 și care ulterior s-au infectat după prima doză vor trebui să reia schema de vaccinare la o lună sau chiar de la vindecare.

Totodată, persoanele care au alergii puternice, cum ar fi șocul anafilactic, după primirea dozei de imunizare vor trebui să fie vaccinate cu un alt ser împotriva coronavirusului la care nu vor fi alergice.

În cazul în care unele persoane au reacții adverse în urma vaccinării împotriva Covid-19, precum ar fi dureri sau disconfost, se recomandă să se semnaleze acest acest lucru medicului de famililie. Acesta va decide ce tip de analgezic să se administreze pacientului cu reacții adverse.

De asemenea, după vaccinare trebuie evitate exercițiile fizice, mai ales cu brațul în care s-a făcut injecția. Se mai recomandă folosirea unei comprese cu apa rece pentru a reduce disconfortul local.

Care este recomandarea specialiștilor

Specialiștii mai recomandă să nu se consume alcool în primele trei zile de la vaccinare, deoarece băuturile alcoolice scad imunitatea și doza de vaccin nu îsi va face efectul asupra organismului.

Tot mai mulți cetățeni aleg sa se vaccineze împotriva Covid-19, România aflându-se printre țarile fruntașe din Europa în ce privește numărul persoanelor vaccinate.

Vaccinarea se face pe categorii de risc. Prima categorie care a avut întâietate la vaccinare au fost cadrele medicale, urmate de pensionari și alte categorii expuse riscului de a contacta virusul.

Pe data de 27 ianuarie Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă 3.174 de cazuri de infectare cu SARS CoV-2, în urma efectuării a 25.604 de teste RT-PCR (17.096 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.508 la cerere) și 7.523 de teste rapide antigenice. 

Totalul cazurilor la nivelul țării noastre de la debutul pandemiei până astăzi a ajuns la 718.612 de persoane infectate. Dintre aceștia, 662.400 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit playtech.ro.

Comenteaza