Pericolul ascuns de pâinea feliată. E foarte riscantă pentru sănătatea ta

Pericolul ascuns de pâinea feliată. E foarte riscantă pentru sănătatea ta

Pâinea feliată, cumpărată de la magazin, nu este cea mai bună alegere alimentară pe care o poți face.

Deși pâinea feliată este mult mai scumpă decât pâinea normală, albă, acest lucru nu pare să-i împiedice pe consumatori să cumpere din ce în ce mai multe produse de acest fel.

Pâinea feliată vine în forma mai multor sortimente, motiv pentru care clienții sunt atrași de gustul său inedit. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra faptului că pâinea feliată poate deveni un real pericol pentru cei care o consumă.

În primul rând, un aspect important de luat aminte este că pâinea feliată se strică mult mai repede decât cea întreagă. Termenul de valabilitate al pâinii feliate este mult mai redus din cauza faptului că suprafața pentru apariția și înmulțirea mucegaiului este mai mare.

Din acest considerent, specialiștii îți recomandă să depozitezi pâinea feliată la frigider, într-o pungă de plastic. În acest fel, se va forma condens în interiorul pungii, iar pâinea va deveni umedă.

Pentru ca pâinea să-și recapete prospețimea, experții în arta culinară îți recomandă să o uzi cu puțină apă și să o pui în cuptorul cu microunde.

În altă ordine de idei, în brutării, pâinea se taie cu un cuțit special, uns cu ulei, pentru ca feliile să nu se lipsească între ele și să nu se sfărâme. Astfel, pâinea va avea mai multe calorii și un gust pe măsură, potrivit playtech.ro.

Comenteaza