O nouă categorie de persoane se poate vaccina. Anunțul oficial a fost făcut de Ministerul Sănătății

O nouă categorie de persoane se poate vaccina. Anunțul oficial a fost făcut de Ministerul Sănătății
| Foto: Stirile Pro Tv

Ministerul Sănătății a transmis în urmă cu puțin timp un anunț de interes major pentru persoanele care suferă de diabet.

Dacă până acum nu se cunoștea foarte bine efectul pe care serul anti-Covid-19 l-ar putea avea, de acum înainte toți pacienții care suferă de această boală sunt încurajați să-l facă cât mai repede.

Potrivit mesajului transmis de reprezentanții Ministerului Săntății, diabeticii sunt așteptați în etapa a doua de vaccinare pentru a-și administra serul anti-Covid-19, evitând astfel să dezvolte complicații în cazul contactării noului coronavirus.

Potrivit specialiștilor, toate tipurile de vaccin pot fi inoculate fără probleme pacienților bolnavi de diabet.

Da, vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet.

Conform strategiei naționale de vaccinare, acești pacienți se pot vaccina acum, în etapa a II-a.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienții cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii.

Pacienții cu diabet au fost incluși în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranță.

În primele 48 de ore după vaccinare, este recomandat ca pacienții cu diabet să își monitorizeze cu atenție glicemia și să se hidrateze adecvat”, a fost mesajul transmis pe pagina de Facebook a Sănătății.

Vlad Voiculescu este aspru criticat de modul ineficient în care gestionează pandemia de Covid-19, din momentul în care a preluat frâiele Ministerului Sănătății. În urmă cu puțin timp, Alexandru Rafila l-a atacat pe acesta, declarând că așteaptă cu interes să afle cum a gestionat ministrul în funcție această pandemie, în ultimele șase săptămâni.

„O să avem intervenţii (n.r. – în Parlament). Probabil că ministrul Sănătăţii va veni să ne povestească în Parlament cum a reuşit să gestioneze pandemia în cele şase săptămâni de când a depus jurământul. E posibil să existe şi alte măsuri politice, dar repet, aici trebuie să discutăm despre responsabilitate, despre asumare – în primul rând şi profesionalism.

Dacă aceste trei elemente nu sunt întrunite, atunci o să fie foarte greu ca, de exemplu, Parlamentul să dea o lege care să suplinească cele trei elemente la care făceam eu referire: responsabilitate, asumare şi profesionalism”, a declarat, în cadrul dezbaterii ”Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei COVID”, potrivit dcnews.ro.
În urmă cu o zi, Alexandru Rafila a afirmat că, cel mai probabil, partidul PSD va depune o moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Acesta a subliniat, de asemenea, că amenințările cu amenzi pe care ministrul le-a adresat cadrelor medicale pot avea o influență negativă asupra întregii campanii de vaccinare.

„Există un grup de lucru la nivelul PSD care lucrează la un astfel de material, rămâne de văzut dacă în perioada imediat următoare acest lucru se va conctretiza prin depunerea unei moţiuni simple. În mod evident, acţiunile şi mai ales inacţiunile Ministerului Sănătăţii şi ministrului Sănătăţii în ultima perioadă probabil că justifică un astfel de demers politic”, a spus Alexandru Rafila luni, potrivit playtech.ro.

Comenteaza