O fată de 16 ani a suferit un șoc anafilactic și a leșinat după vaccinarea cu Pfizer

O fată de 16 ani a suferit un șoc anafilactic și a leșinat după vaccinarea cu Pfizer
| Foto: zcj.ro

O fată de 16 de ani din Maramureș a avut o reacție adversă anafilactică după ce s-a vaccinat cu serul de la Pfizer. Tânăra s-a confruntat și cu hipotensiune arterială, desaturare și pierderea temporară a cunoștinței.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a anunțat, luni, că o persoană în vârstă de 16 ani a prezentat o reacție adversă anafilactică, manifestată prin hipotensiune arterială, desaturare și pierderea temporară a cunoștinței după administrarea dozei de vaccin Pfizer-BioNTech.

Adolescenta a avut acordul părinților pentru efectuarea vaccinului și a fost imunizată împreună cu ceilalți membri din familie la centrul de vaccinare din orașul Ulmeni. În istoricul medical al fetei nu au existat antecedente alergice.

Personalul medical din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor, iar persoana a fost stabilizată și transportată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, unde a rămas sub supraveghere medicală.

Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea în spital.

În România, primul caz de reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic, a apărut la o femeie de 46 de ani din Olt, la câteva minute după ce a fost vaccinată cu serul anti-Covid de la AstraZeneca, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza