Noul val al pandemiei vine cu o nouă problemă. Îți afectează ficatul

Noul val al pandemiei vine cu o nouă problemă. Îți afectează ficatul
| Foto: m.rfi.ro

Beatrice Mahler, managerul Institului „Marius Nasta” din București, a explicat  că noua particularitate a noului val al pandemiei de coronavirus este hepatocitoliza.

„Înseamnă o reacție a ficatului destul de importantă, care urmare a inflamației severe care se regăsește în organism”.

Mahler spune că hepatocitoliza era prezentă și în 2020, dar numărul de pacienți care prezentau această particularitate era mic.

„Acum, peste 60% au această formă de manifestare, formă care poate să interacționeze cu medicația, pentru că are și ea gradul ei de hepato-toxicitate”, a mai spus Beatrice Mahler.

Mahler mai spune că valul al treilea al pandemiei de coronavirus are la bază noi tulpini de SARS-CoV-2, dar și oboseala oamenilor în ceea ce privește respectarea măsurilor de siguranță.

Beatrice Mahler a spus duminică seara că Institutul „Marius Nasta” din București a rămas fără locuri. Motivul este creșterea bruscă a numărului de cazuri COVID: „În trei zile, s-au ocupat paturi care erau libere. Aveam o capacitate de 60% ocupată”.

„De la prânz nu mai exista niciun loc liber. Toate locurile, și în secție, și în terapie intensivă, sunt pline și probabil că în această noapte va trebui să punem paturi suplimentare dacă vor veni pacienți de acasă”, declara Beatrice Mahler duminică seara, potrivit alephnews.ro.

Mahler mai spune că Institutul „Marius Nasta” va primi pacienți care vin de acasă și nu vor mai interna pacienți din alte spitale: „Să putem manageria pacienții care ajung la spital cu forme severe, cu insuficiență respiratorie”.

Comenteaza