Miracol pentru sănătate! Ce beneficii are uleiul de măsline, dacă îl bei dimineața pe stomacul gol

Miracol pentru sănătate! Ce beneficii are uleiul de măsline, dacă îl bei dimineața pe stomacul gol
| Foto: spynews.ro.

Uleiul de măsline este recomandat să fie consumat simplu, dimineața, pe stomacul gol. Iar beneficiile lui sunt multiple.

Prevenirea și tratarea bolilor grave fac parte din beneficiile pe care le are consumul uleiului de măsline pe stomacul gol. Acest ulei poate face minuni pentru organismul tău.

Uleiul de măsline este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. El poate fi considerat un suc natural care păstrează gustul, aroma, vitaminele și proprietățile curative ale măslinelor. De asemenea, este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat, proaspăt presat din măsline.

Conținutul ridicat de acizi grași monosaturați, cât și conținutului ridicat de antioxidanți face ca acest ulei să aibă multe beneficii pentru organism.

Iată 5 motive pentru a bea ulei de măsline dimineața, pe stomacul gol!

1. Luptă împotriva bolilor sistemului digestiv și nu numai. Uleiul de măsline protejează celulele şi le ajută să lupte împotriva bolilor grave, cum ar fi cancerul. De asemenea, este util și în combaterea disfuncțiilor minore precum constipația.

2. Contribuie la scăderea în greutate. Este un înlocuitor excelent al untului şi conţine grăsimi bune pentru organism, ceea ce te va ajuta să scapi de kilogramele în plus.

3. Întăreşte firul de păr, unghiile şi oasele. Vitaminele și amonoacizii pe care îi conține îl fac să fie foarte hrănitor pentru păr, unghii, oase şi piele.

4. Contribuie la buna funcționare a inimii. Uleiul de măsline îţi protejează inima, motiv pentru care dieta mediteraneană bazată pe cereale, legume, fructe şi ulei de măsline este recomandată cardiacilor.

5. Controleză nivelul de zahăr din sânge. Uleiul de măsline reduce în mod semnificant colesterolul şi glucoza din sânge. Diabeticii trebuie să includă în dieta lor un astfel de ingredient.

Deși este un ingredient cu o mulțime de beneficii, uleiul de măsline are și contraindicații. Acesta poate fi agresiv în ceea ce privește curățarea corpului și poate afecta negativ funcționarea ficatului.

Consumul uleiului de măsline pe stomacul gol nu este indicat pentru cei care au reacții alergice, cei care suferă de obezitate, colecistită, tulburări intestinale sau boli ale tractului gastrointestinal

Tratamentul cu ulei de măsline este recomandat în cazul mai multor boli, dar în special în cazul gastritei. În medicina tradițională se recomandă tratarea gastritei chiar cu 3 linguri de ulei de măsline pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă.

Uleiul de măsline este recomandat chiar și pentru pacienții cu gastrită erozivă, deoarece componentele medicamentului tratează eroziunea existentă și previn formarea ei ulterioară. Gastrita este adesea însoțită de arsuri la stomac și constipație prelungită, iar uleiul de măsline poate duce la dispariția acestora, potrivit spynews.ro.

Comenteaza