Eficiența vaccinului Pfizer, confirmată după vaccinarea a 600.000 de oameni: cât este de bun

Eficiența vaccinului Pfizer, confirmată după vaccinarea a 600.000 de oameni: cât este de bun
| Foto: mediafax

Israel a fost cea mai eficientă țară când vine vorba de procesul de vaccinare în masă și tocmai a publicat o analiză la scară largă a performanței vaccinului Pfizer.

Aproximativ 600.000 de persoane din Israel s-au bucurat de administrarea a două vaccinuri Pfizer. Informația a fost oferită de cel mai mare furnizor de servicii medicale din Israel și s-a reflectat într-o scădere cu 94% a cazurilor simptomatice de Covid-19 printre cei vaccinați prima și a doua doză, la interval de trei săptămâni.

Organizația de menținere sănătății Clalit, care îngrijește peste jumătate dintre israelieni, a spus și că cei vaccinați sunt cu 92% mai puțin predispuși să facă o formă gravă a bolii provocate de noul coronavirus. Pentru a fi concludentă o astfel de analiză, comparația a fost făcută față de un grup de aceeași dimenșiune format din persoane cu un istoric medical similar, ce nu au primit vaccinul.

”Arată fără echivoc faptul că vaccinul Pfizer este extrem de eficient în lumea reală la o săptămână după a doua doză, așa cum au sugerat studiile clinice”, a declarat Ran Balicer, directorul pentru inovație al Clalit. Același oficial a atras atenția că eficiența vaccinului crește și mai mult după două săptămâni de la rapel, administrarea celei de a doua doze.

În aceeași raportare a efectelor la scară largă a vaccinării cu Pfizer, cercetătorii de la Institutul pentru Știință Weizmann, responsabili de analizarea datelor la nivel național, au declarat că, pentru prima oară, s-a consemnat o scădere abruptă a spitalizărilor și formelor grave de Covid-19 la cei de peste 55 de ani. În urmă cu aproximativ o lună, același fenomen a fost raportat la cei peste 60 de ani, primul grup care a primit vaccinul, în conformitate cu planul național de vaccinare definit și implementat de oficialitățile din Israel, potrivit playtech.ro.

 

 

Etichete
Comenteaza