De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierb ouăle. Secret miraculos

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierb ouăle. Secret miraculos

Gospodinele știu că este bine pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierb ouăle.

Deși poate fi considerat o achiziție destul de ieftină, bicarbonatul de sodiu este cunoscut a fi un excelent agent de alcalinizare. Probabil până acum ai pus doar sare în apa în care fierbi ouăle, dar stai să vezi ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu. Efectul este de-a dreptul uimitor!

Despre bicarbonatul de sodiu se știe că are multe proprietăți antiseptice și este un exfoliant uimitor. În general, acest ingredient deste folosit ca agent de dospire în produsele de panificație. Are și beneficii pentru sănătate și frumusețe. 

Bicarbonatul de sodiu crește nivelul pH-ului ouălor și le face mai ușor de curățat. Este de ajuns să adaugi în apă o jumătate de linguriță de bicarbonat. Așadar, bicarbonatul de sodiu slăbește legătura dintre albușuri și membrana interioară a cojii.

Așa vei putea decoji ouăle fără să depui prea mult efort. Acest truc ar trebui să fie știut de orice gospodină. Vei reuși să decojești ouăle mult mai ușor și într-un timp mult mai scurt. De asemenea, bicarbonatul poate fi folosit și la curățarea suprafețelor din bucătărie.

Ce alte beneficii mai are bicarbonatul de sodiu
În forma sa naturală, bicarbonatul de sodiu este cunoscut sub numele de nahcolit, care face parte din mineralul natural natron. Bicarbonatul de sodiu este un antiacid natural. Neutralizează acidul din stomac și ameliorează numeroasele simptome ale refluxului de acid.

Ca substanță alcalină, bicarbonatul de sodiu reduce nivelul de acid din organism și ajută la menținerea sub control a nivelului pH-ului. Bicarbonatul de sodiu este un excelent exfoliant pentru piele, deoarece este ușor abraziv.

De aceea, ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și permite producerea de noi celule. Tot ce trebuie să faci este să diluezi bicarbonatul de sodiu în apă și să îl aplici pe față cu mișcări circulare, potrivit spynews.ro.









 
 
 
 
 
 

Comenteaza