Cele mai nesănătoase mezeluri. Sunt cu adevărat nocive pentru organism

Cele mai nesănătoase mezeluri. Sunt cu adevărat nocive pentru organism
| Foto: impact.ro

Cele mai nesănătoase mezeluri sunt cele ieftine, în care carnea este trecută, în general, doar pe etichetă.

 Acestea abundă însă în tot gelul de grăsimi nesănătoase, apă și E-uri. Sănătatea noastră este pusă serios în pericol atunci când consumăm astfel de mezeluri.

Profesor doctor Gheorghe Mencinicopsci, directorul Institutului de Cercetări Alimentare a făcut o listă a celor mai nesănătoase mezeluri care se găsesc pe piață, în România. 

“Primul lucru la care trebuie să ne uităm este eticheta compoziţională, că nu există etichete nutriţionale, care să îţi spună câte glucide, câte lipide, câte proteine, conţine produsul.

Trebuie să ştim că pe etichetă, ingredientele sunt trecute în ordinea cantităţilor folosite. Dacă vedem că primul e apă, e evident că acesta este ingredientul care primează.

Apoi poţi să vezi pe etichetă că urmează grăsimea şi carnea MDM, adică dezosată mecanic, care conţine resturile care au rămas pe carcase”, avertizează medicul.

Crenvurştii şi parizerul, de pildă, conţin cantităţi impresionante de grăsime, până la 40%, şi sunt făcuţi cu carne dezosată mecanic, “tocătura din resturi”, cum o numeşte Mencinicopschi, care adaugă că în topul 3 al mezelurilor care ne pot pune sănătatea în pericol, dacă le mâncăm constant, se află cârnaţii.

“Trebuie evitati crenvursti obtinuti din carne separata mecanic (resturile ramase dupa indepartarea manuala a carnii de pe oase, adica tesut muscular, cartilagii, vase de sange, nervi si tesut conjunctiv) cu adaosuri de sorici, zaharuri, ulei vegetal, gelatina si amidon, care de fapt mascheaza calitatea scazuta a produselor”, avertizează specialiștii în domeniu.

Mai mult de-atât, s-a constatat în urma unor studii făcute de Asociația Pro Consumatori că 42% din produsele de tip crenvurști care se găsesc pe piață au culoarea aceea frumoasă care provine, de fapt, de la carmin. Sunt pur și simplu vopsiți. Mai precis, crenvurstii care se găsesc la comercializare au între 2 și 11 aditivi alimentari.

În privința alimentelor de tip fast food, hamburgerii sunt, de departe, printre cei mai nocivi de pe piață. Mai exact, carnea conținută de hamburger este foarte grasă și poate favoriza apariția obezității.

Concret, hamburgerii sunt produse foarte bogate în proteine, grăsimi saturate și colesterol, un amestec foarte nesănătos pentru organism și mai ales pentru inimă, potrivit impact.ro.

Comenteaza