Ce se întâmplă dacă bei ceai de cimbru zilnic. Are efecte MIRACULOASE

Ce se întâmplă dacă bei ceai de cimbru zilnic. Are efecte MIRACULOASE

Cimbrul oferă beneficii pentru sănătate atunci când este consumat în orice formă a sa.

Cimbrul este o plantă originară din vestul Mediteranei și se extinde în climatele mai uscate și mai însorite din jurul Asiei de Vest și sudul Europei. Ai băut vreodată ceai de cimbru?! Iată cât este de sănătos!

Ce se întâmplă dacă bei ceai de cimbru zilnic
Cimbrul conține o varietate de minerale și vitamine care promovează sănătatea. Cimbrul este plin de vitamina C pentru susținerea sistemului imunitar, potasiu pentru celulele sănătoase și mangan pentru dezvoltarea oaselor.

Reduce inflamația

Timolul, unul dintre uleiurile principale din cimbru, poate lupta împotriva enzimei care este responsabilă de inflamația din organism. Un alt ulei din cimbru, carvacrolul, are un efect similar. Cimbrul este excelent și pentru sănătatea respiratorie.

Unele studii au arătat că cimbrul ajută la calmarea tusei și ameliorarea congestiei toracice.

Sănătatea gastrointestinală

Este recomandat să beți ceai de cimbru dacă vă confruntați cu probleme gastrointestinale. Cimbrul are proprietăți antimicrobiene, care ajută la reducerea germenilor din alimente. Această plantă poate ajuta, de asemenea, la creșterea apetitului, la susținerea funcției sănătoase a ficatului.

Cimbrul este bogat în vitamina C, vitamina A și vitaminele B. O ”porție” de 100 de grame de frunze de cimbru proaspăt oferă 160 de miligrame de vitamina C, potrivit spynews.ro.


 
 
 
 

Comenteaza