Alimentul care este aur pentru sănătate. Trebuie consumat cât mai des în perioada aceasta

Alimentul care este aur pentru sănătate. Trebuie consumat cât mai des în perioada aceasta
| Foto: nestle.ro

Medicii atrag atenţia asupra unui aliment care este aur pentru sănătate şi care trebuie consumat cât mai des. Este vorba despre roşii, unul dintre cele mai iubite produse din frigiderele românilor. 

Bogate în vitamine şi minerale, acestea pot fi mâncate în salate, ca sos pentru cele mai bune paste sau chiar uscate. Indiferent de modul în care le preparăm, organismul nostru va primi nutrienţi importanţi.

În primul rând, roşiile menţin oasele sănătoase datorită conţinutului ridicat de calciu şi vitamina K, elemente extrem de importante pentru sistemul osos. De asemenea, studii recente au arătat clar că licopenul din ele întârzie apariţia osteoporozei. 

Antioxidanţii conţinuţi au efecte incredibile şi asupra sănătăţii inimii. Mai exact, consumul constant de roşii reduce riscul de a dezvolta hipertensiune arterială sau de a face accident vascular cerebral.

Pielea îţi va mulţumi enorm pentru consumul de roşii. Se pare că acestea au cantităţi mari de beta-caroten, antioxidant care reda strălucirea şi elasticitatea pielii. Mai mult, licopenul are un efect protector împotriva razelor solare. Cu alte cuvinte, tomatele îţi protejează pielea de UV.

Recomandate în toate dietele datorită conţinutului foarte mic de calorii, acestea te ajută să te menţii în formă. Cu doar 16 calorii pe suta de grame de roşii, acestea sunt un aliat de încredere în lupta cu kilogramele în plus, mai ales că accelerează şi arderea grăsimilor.

Potrivit playtech.ro, cercetătorii americani au demonstrat că roşia ar putea preveni anumite tipuri de cancer. Practic, cei care au consumat 10 porţii a 150 de grame pe săptămână au avut un risc mult mai mic de a dezvolta această boală gravă. Un alt beneficiu adus sănătăţii de tomate este acela că previn formarea pietrelor la rinichi datorită faptului că au un conţinut ridicat de apă.

Un alt lucru mai puţin ştiut despre tomate este faptul că luptă cu succes împotriva infecţiilor din corp. Acestea se transformă, astfel, într-un antiseptic natural.

Comenteaza