Alimentele care dau arsuri la stomac și îți strică somnul. Trebuie evitate pe timp de seară

Alimentele care dau arsuri la stomac și îți strică somnul. Trebuie evitate pe timp de seară

Ce alimente cauzează arsuri la stomac. De ce să ne ferim și cum putem scăpa de dureri!

Arsuri la stomac și reflux gastroesofagian – sunt două probleme extrem de neplăcute cu care se confruntă un număr mare de persoane și provocă disconfort inclusiv pe timpul nopții, afectându-ne calitatea somnului.

Nutriționistul Gianluca Mech spune că sunt anumite alimente pe care ar trebui să le evităm dacă știm că ne confruntăm cu arsuri la stomac și ne oferă și soluții pentru a sta departe de neplăceri.

Menta

Se spune că menta calmează afecțiunile digestive. Cu toate acestea, există dovezi științifice care arată că anumite tipuri de mentă pot provoca arsuri la stomac. Astfel, dacă aveți arsuri gastrice după ce ați consumat mentă, cel mai bine este să o evitați pe viitor.

Suc de citrice

Mulți oameni experimentează reflux de acid și arsuri la stomac după ce consumă sucuri de citrice, cum ar fi portocale sau grepfrut.

Ciocolată

Consumul de ciocolată poate declanșa arsurile gastrice. De vină sunt anumite ingrediente pe care aceasta le conține, precum cacao și cofeină. Dacă vă numărați printre persoanele care experimentează apariția sau agravarea arsurilor gastrice după consumul de ciocolată, se recomandă eliminarea ei din dietă.

Mâncăruri picante

Consumul de alimente picante poate provoca arsuri la stomac. Mai mult decât atât, poate duce la iritarea esofagului, agravând astfel simptomele cu care ne confruntăm. Este de preferat ca persoanele care au astfel de probleme să evite pe cât posibil alimentele iuți.

Ceapa

Ceapa, în special cea crudă, nepreparată termic, este un declanșator comun pentru arsurile la stomac. În plus, ceapa este o sursă bogată de FODMAP (oligozaharide, dizaharide, monozaharide și polioli fermentabile), o clasă de carbohidrați mici nedigerabili care cauzează probleme digestive la unii oameni.

Comenteaza