4 sfaturi ca să nu te îngrași în post de la Carmen Brumă

4 sfaturi ca să nu te îngrași în post de la Carmen Brumă

Pentru că abia ce am intrat în postul Paștelui, Carmen Brumă îți dă o serie de sfaturi pentru a nu te îngrășa.

„În post trebuie să cauți simplitatea alimentului de bază, să depășești latura materială și să legi trupul de facultățile lui superioare: voință, rațiune, împăcarea cu destinul, întoarcere către sine. Această perioadă nu este una în care înlocuim pur și simplu alimentele de origine animală cu echivalentele de post care există pe piață aproape pentru orice produs.

N-am văzut încă ouă  «de post» dar cu siguranță există pe undeva. Postul este mai puțin despre mâncare și mai mult despre atitudine, voință, exercițiu! Așadar alcoolul, tutunul, excesul, îmbuibarea nu au ce căuta în post! Nu mâncăm jumătate de pâine cu dulceață, găleți de cartofi prăjiți cu maioneză de post, chipsuri, pungi întregi de semințe etc.

O altă greșeală care duce garantat la îngrășare este postul negru înțeles greșit și ținut de dimineață până la apusul soarelui, după apus urmând o masă copioasă. Postul negru de o zi se termină a doua zi dimineață!”, le-a spus Carmen Brumă cititorilor săi, atunci când vine vorba despre post și greșeli, potrivit click.ro.

Carmen Brumă are o serie de recomandări pentru persoanele care nu vor să se îngrașe în post. Iată care sunt acestea: 

„1. Evită excesul de alimente foarte procesate, gen șnițel de post, hamburger de post, mezeluri de post, maioneză de post, care conțin cantități mari de carbohidrați simpli.

2. Mănâncă suficiente proteine vegetale din surse diferite astfel încât să ai toți aminoacizii esențiali! 

3. Nu exagera cu dulciurile vegane care au creme/blaturi din nuci/caju/alune. E posibil să aibă mai multe calorii decât cele convenționale.

4. Pentru o mai bună absorbție a fierului din sursele vegetale, adăugați o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, pătrunjel

Comenteaza