A apărut o nouă teorie. Dacă nu ai reacții adverse, vaccinul nu a funcționat

A apărut o nouă teorie. Dacă nu ai reacții adverse, vaccinul nu a funcționat

Pe măsură ce crește numărul celor vaccinați, crește și lista efectelor adverse. 

Cel mai recent este gustul metalic. Mai multe persoane au raportat acest efect advers la câteva minute după prima doză de Pfizer. Medicii spun că observat acest lucru și la alte vaccinuri, administrate în trecut.

Medicii spun că poate apărea gustul metalic, dar dispare în timp. Și că raportarea efectelor adverse ține și de mulți alți factori, în afară de reacția sistemului imunitar. Depinde dacă ești obosit, stresat sau cum percepi durerea.

Toți experții în boli infecțioase îți spun că această teorie nu este adevărată. Gândește-te, pentru orice medicament pe care îl iei ai efecte adverse? Rata fiecărui tip de reacție este precizată în prospectul vaccinului. La vaccinul AstraZeneca sunt raportate mai multe efecte după prima doză, la vaccinurile pe bază de ARN Mesager, respectiv Pfizer și Moderna știm că aceste reacții apar mai frecvent după a doua doză, potrivit alephnews.ro.

Nimeni nu știe care va fi reacția organismului după a treia doză de vaccin. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că este posibil să fie nevoie de această a treia doză de vaccin, după o anumită perioadă. Dar pe măsură ce avanseză studiile se pare că imunitatea după vaccinare durează mai multc de 12 luni.

Comenteaza