Video Premierul Cîțu: „Intenţia noastră este ca de săptămâna viitoare să trecem la etapa a doua pentru vaccinare”

Premierul Cîțu: „Intenţia noastră este ca de săptămâna viitoare să trecem la etapa a doua pentru vaccinare”
| Foto: libertatea.ro

Guvernul intenţionează ca de la jumătatea săptămânii viitoare să înceapă etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19, a declarat premierul Florin Cîţu, marţi, într-o videoconferinţă cu prefecţii, organizată în sistem online.

În acest context, a vorbit de necesitatea pregătirii celor peste 900 de centre de vaccinare din ţară.

"Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua pentru vaccinare şi asta înseamnă că va trebui să avem acele centre în afara spitalelor. E vorba de 932 de centre şi aici este nevoie de susţinerea dumneavoastră. (...) Trebuie să avem aceste centre cât mai repede funcţionale", a spus Cîţu.

El s-a referit la situaţia vaccinării până în prezent, apreciind că "ritmul este cel bun".

"Avem o provocare să derulăm acest program de vaccinare cât se poate de bine. A început mai lent, dar am văzut că ieri deja aveam 230 de centre care funcţionau şi cred că ritmul este cel bun. Suntem în prima fază, în care doar personalul medical se vaccinează, şi cred că am început să avem un ritm, ajungem la 20.000 de vaccinări pe zi. Este un ritm foarte bun în această perioadă, dar trebuie să accelerăm acest ritm", a arătat prim-ministrul.

Şeful Executivului a subliniat, în discuţia sa cu prefecţii, că în anumite zone din ţară, procesul de vaccinare nu se desfăşoară conform aşteptărilor.

"Sunt deja judeţe unde progresul este semnificativ şi aici aş menţiona Bucureştiul, Dolj, Iaşi, Cluj, Suceava, Mureş, Sibiu, Timiş (...). În acelaşi timp sunt şi câteva judeţe unde lucrurile încă nu au ajuns la un ritm care să ne mulţumească - Giurgiu, Dâmboviţa, Ialomiţa, Teleorman. Pe toţi vă rog să trataţi cu foarte mare importanţă şi o prioritate 'zero' a acestui guvern această campanie de vaccinare. Este foarte important să avem centre de vaccinare pregătite", a adăugat Cîţu. 

Comenteaza