Ajutor de 1.400 de lei pentru facturile la energie! Cum poți să beneficiezi de el

Ajutor de 1.400 de lei pentru facturile la energie! Cum poți să beneficiezi de el

Guvernul acordă în acest an un ajutor de 1400 de lei, pentru decontarea datoriilor la plata facturilor de energie și gaze.

Banii se acordă per loc de consum, iar în gospodăriile cu mai mulți locuitori, venitul pe membru de familie trebuie să fie sub 2.000

Problemele care pot să apară sunt menționate chiar în nota de fundamentare a proiectului de Ordonanță de urgență aflat miercuri pe agenda de la Palatul Victoria, iar soluțiile propuse de Guvern sunt declarații pe propria răspundere date de potențialii beneficiari și colectarea acestora de către Poșta Română.   

Ajutorul are forma unui card care se aduce de către Poșta Română la domiciliul beneficiarului.

Prin acest card se pot plăti facturi de energie, precum electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Ajutorul are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti facturi de energie (total sau parțial).

Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 lei fiecare.

Facturile care se pot plăti cu cardul de energie suntcele de electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Plățile se fac prin mandat poștal. Sumele alocate celor două tranșe nu pot fi preschimbate în bani și nu pot fi folosite pentru plăți prin mandat poștal către alte destinații decât plata facturilor de energie.

Ajutorul nu se consideră venit, transmite executivul, și nu afectează venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei sau statutul consumatorului vulnerabil de energie, potrivit stirilekanald.ro.

Cine beneficiază de cardul de energie

  • Pensionari cu vârsta minimă 60 ani (inclusiv) cu venit până la 2.000 lei
  • Pensionari din invaliditate (indiferent de vârstă) cu venit până la 2.000 lei
  • Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu (indiferent de vârstă) cu venit până la 2.000 lei
  • Familiile cu alocație de susținere
  • Familiile sau persoanele care beneficiază de ajutor social

 

Comenteaza