Klaus Iohannis a început consultările cu partidele pentru guvernare. Gestul fără precedent făcut de AUR

Klaus Iohannis a început consultările cu partidele pentru guvernare. Gestul fără precedent făcut de AUR
| Foto: www.presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis are consultări luni la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

UPDATE ORA 13.34 Consultări la Cotroceni/ Orban: Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii nu sunt de acord cu nicio participare la guvernare a PSD.

"Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD. PSD a ţinut în loc România 30 de ani, PSD, trei ani de zile după ce a primit încrederea în 2016, a făcut cu totul şi cu totul altceva decât a promis românilor. Mai mult decât atât, s-a comportat ca un partid care nu merită să deţină nicio părticică de putere în România", a spus Orban la sediul PNL.

UPDATE ORA 13.31 Consultări la Cotroceni/ Orban: Am prezentat propunerile PNL - Cîţu premier, preşedinţia Camerei la liberali

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că i-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis propunerea pentru funcţia de premier, Florin Cîţu, şi că el a fost propus pentru a prelua şefia Camerei Deputaţilor.

"Am participat la consultările declanşate de preşedintele Klaus Iohannis. (...) I-am prezentat domnului preşedinte că PNL rămâne dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru dreapta care să poată să asigure dezvoltarea României, reformarea sistemelor publice şi saltul economic de care are nevoie. (...) I-am prezentat preşedintelui că propunerea noastră pentru funcţia de premier este în persoana domnului Florin Cîţu. De asemenea, cealaltă componentă a mandatului, şi anume aceea ca preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie deţinută de preşedintele Partidului Naţional Liberal", a afirmat Orban după consultări.

UPDATE ORA 13.05 Consultări la Cotroceni/ Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia USR PLUS

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia USR PLUS în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

AUR a întârziat 15 minute la consultări

Comenteaza