“Familia de AUR”: povestea celor 27 de perechi înrudite pe liste

“Familia de AUR”: povestea celor 27 de perechi înrudite pe liste
| Foto: mediafax

Pe listele AUR au fost identificate 27 de perechi tată-fiică, tată-fiu, mamă-fiică, mama-fiu, frate-soră, frate-frate, cu un caz mai special care iese în evidență: pe una dintre liste se află soțul, soția și soacra.

Dănuţ Aelenei este inginer electrotehnic, are 59 de ani, iar acum este deputat AUR. Toată viaţa a navigat pe mările şi oceanele lumii, iar acum are o pensiune în Mamaia Sat de care se ocupă împreună cu soţia sa.

Evdochia este senator acum, dar timp de 30 de ani a lucrat în domeniul medical. Ultimii patru ani şi i-a petrecut la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa ca şi asistent medical ATI.

Deputatul Aelenei şi-a început cariera politică la alegerile din septembrie 2020, unde a candidat pentru funcţia de primar al oraşului Năvodari. Sătul de infrastructura proastă şi nepăsarea autorităţilor în ceea ce priveşte zonele nou construite ale Năvodariului, a decis să fie el schimbarea. Din păcate, cele aproximativ 180 de voturi nu l-au ajutat foarte tare.

În AUR s-au înscris în luna iunie, când au găsit pe Facebook pagina partidului şi au început să studieze mai bine valorile şi doctrinele partidului cu care s-au şi identificat.

Când au debutat în politică, partidul număra şapte membri la filiala din Năvodari.

După ce au bătut din poartă în poartă şi au susţiunt campania electorală cu bani aduşi de acasă, numărul înscrişilor a început să curgă.

Evdochia şi-a dorit încă de la Revoluţie să intre în politică, dar serviciul şi grija pentru familie nu i-au permis acest lucru, de aceea a reuşit să debuteze într-o nouă carieră la 56 de ani.

Iniţial voia să adere la USR PLUS, dar soţul nu i-a dat voie pentru că partidul nu promovează biserica şi familia tradiţională.

Consideră că această funcţie îi va oferi ocazia să ajute oamenii mai mult decât o făcea ca şi asistent. Pentru că ştie problemele din sistemul medical, părăseşte cu drag spitalul, dar nu sistemul.

Cei doi soţi au fost luaţi prin surprindere de victoria pe care au abţinut-o la alegeri, după eşecul de la locale, nu se aşteptau ca acum să ajungă direct în Parlamentul României.

Potrivit alephnews.ro, înainte de alegeri, Dănuţ şi Evdochia, dar şi ceilalţi colegi candidaţi din ţară, au declarat în faţa unui notar public că vor renunţa la pensiile speciale dacă câştigă alegerile.

Comenteaza