Anunț oficial de la AUR! Adevăratul motiv pentru care Diana Șoșoacă a fost dată afară

Anunț oficial de la AUR! Adevăratul motiv pentru care Diana Șoșoacă a fost dată afară
| Foto: impact.ro

Conducerea partidului AUR a explicat, miercuri seară, adevăratul motiv pentru care Diana Șoșoacă a fost dată afară din grupul politic. 

Diana Șoșoacă urmează să își exercite activitatea ca senator al României pe cont propriu, fără sprijinul acestei formațiuni. Avocata intrată în politică a ripostat cu un atac la adresa celor care au exclus-o.

Conducerea AUR a anunțat, miercuri seară, printr-un comunicat de presă, că Diana Șoșoacă a fost dată afară din partid deoarece a refuzat să acționeze, în Parlament, dar și în spațiul public, conform strategiei stabilite de grupul senatorial.

În plus, formațiunea politică a precizat că a fost exclus din partid și deputatul Mihai Lasca, pentru că atunci când acesta a fost inclus pe listele de candidați AUR, a omis să spună că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală.

Astfel, atât pentru trecutul infracțional, cât și pentru lipsă de onestitate, a devenit ”incompatibil cu principiile și valorile AUR”.

“Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului.

De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, a arătat comunicatul despre Diana Șoșoacă.

De asemenea, scriitorul și filosoful devenit senator AUR Sorin Lavric a declarat că ”divorțul” dintre formațiunea politică și Diana Șoșoacă ”plutea în aer”, deaorece ea nu poate fi ”înfrânată cu nimic”.

Conform acestuia, picătura ce a umplut paharul a fost scandalul pe care ea l-a iscat în plenul Senatului, unde i-a insultat pe președinta Anca Dragu și pe secretarul general al Senatului, numindu-i infractori, pentru că nu i s-au alocat minute pentru declarații politice ce nici nu i se cuveneau.

oate continua așa. L-am sunat și pe George Simion și a fost imediat de acord. Am vorbit cu Biroul Central, forul de conducere la nivel național. S-a votat. Toți au fost de acord cu excluderea.”, a spus Sorin Lavric. 

De asemenea, deputatul Dan Tanasă a declarat că Diana Șoșoacă nu a înțeles care sunt regulile jocului ca demnitar al statului român. Acesta i-a reproșat senatoarei faptul că a participat la o ”paranghelie” cu lăutari de la care a transmis live pe Facebook și a precizat că decizia de excludere a ei din AUR a fost luată după mai multe întâmplări prin care ea a lăsat de înțeles că ”nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului”.

”Doamna Şoşoacă ştie foarte bine, i s-a comunicat în repetate rânduri că trebuie să respecte un anumit statut, şi statutul de membru al Alianţei pentru Unirea Românilor şi statutul de demnitar al statului român, iar dânsa a fost în permanenţă extrem de refractară la sugestiile care i s-au făcut”, a mai spus el, potrivit impact.ro.

Comenteaza