Sorin Lavric, parlamentarul misogin AUR, câștigă de 20 de ori mai puțin decât soția sa. Ce avere are

Sorin Lavric, parlamentarul misogin AUR, câștigă de 20 de ori mai puțin decât soția sa. Ce avere are
| Foto: alephnews.ro

Senatorul de Neamț din partea AUR, scriitorul Sorin Lavric, a generat, după alegeri, controverse, atunci în spațiul public au reapărut declarații și pasaje din cărțile sale care fac referire la femei, romi și maghiari.

„Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii” și „Nu sunt un admirator al sexului frumos. (…) Admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în nici un caz admirată”. Cuvintele de mai sus aparțin parlamentarului AUR, care este, culmea, întreținut de soția sa.

Declarația de avere a senatorului, care e publică acum, după alegerea sa în Parlament, arată că Lavric a avut anul trecut un venit de 6.500 de lei obţinut dintr-un premiu de la Uniunea Scriitorilor, plus 3.900 de lei dintr-un salariu de cadru didactic asociat la UNATC I.L. Caragiale din Bucureşti, potrivit alephnews.ro.

Soţia lui Sorin Lavric a încasat, datorită funcţiei de procuror, aproximativ 210.000 de lei în 2020. Cei doi mai deţin două terenuri şi două apartamente în Piatra Neamţ, un autoturism Renault Clio şi suma de 290.000 de lei obţinută din vânzarea unui apartament. În ce privesc conturile bancare, Sorin Lavric deţine un cont cu aproximativ 5.000 de euro, în timp ce soţia sa are în patru conturi suma de 31.000 de euro.

„Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”

„Rostul femeii e să fie muză, după ce a încetat să mai fie amantă”

„Ce-și dorește o femeie e s-o faci să uite de condiția precară a alcătuirii sale blânde”

„Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia”

„Nu sunt un admirator al sexului frumos. (…) Admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în nici un caz admirată”.

La final, „femeia e văduvită de simțul destinului”.

Comenteaza