Informaţie BOMBĂ despre Elena Udrea! Ce s-a întâmplat cu ea în închisoare

Informaţie BOMBĂ despre Elena Udrea! Ce s-a întâmplat cu ea în închisoare

Elena Udrea are de ispășit o pedeapsă de șase ani de închisoare în Penitenciarul de la Târgșor.

Avocata angajată de Elena Udrea pentru a o scoate din închisoare, Silvia Uscov, a vorbit recent, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea Plus, despre adevăratul motiv pentru care nu s-a dorit rejudecarea cazului în care a fost implicat fostul ministru, explicând importanța deciziilor CCR în respectarea drepturilor fundamentale ale cetățeanului român.

Avocata Silvia Uscov susține că deciziile Curții Constituționale trebuie respectate, contrar precizărilor făcute de actualul ministru al Justiției – Cătălin Predoiu în noile Legi ale justiției. Aceasta a explicat importanța deciziilor CCR în respectarea drepturilor fundamentale și a dezvăluit de ce în cazul Elenei Udrea nu s-a dorit rejudecarea dosarului.

„Sunt obligatorii conform Constituției României. Asta a spus și CCR imediat după decizia CJUE din 21 decembrie 2021, că, până nu revizuim Constituția, noi trebuie să respectăm deciziile CCR, indiferent de ce opinii avem. (…) De ce trebuie să le respectăm? Pentru ca, in general, deciziile CCR se refera la respectarea drepturilor fundamentale ale cetățeanului român”, a explicat avocata Silvia Uscov, joi seară, la Realitatea Plus, în cadrul emisiunii Culisele statului paralel.

„În cazul doamnei Udrea, CCR a constatat că, dacă nu sunt trași la sorți toți membrii completului de judecată, pentru că Înalta Curte nu a realizat această tragere la sorți, s-a permis ca președintele completului de judecată, marile dosare de corupție, inclusiv în al dnei Udrea, să fie numit de președintele României, adică de o persoană din afara Autorității judecătorești, care ar fi putut avea interese politice în astfel de condamnări.

Acesta este adevăratul efect al nerespectarii unei decizii CCR. (…) CCR constată de cele mai multe ori încălcarea anumitor drepturi fundamentale, și de aceea trebuie să le și respectăm, că altfel rămânem fără drepturi”, a mai spus Silvia Uscov.

„Și nu este vorba numai de dna Udrea, poate fi orice alt cetatean. În cazul ei putem spune că existat un interes politic să fie condamnată de un judecător numit de președintele României în complet , dar acest lucru creează obișnuințe în justiție. Data viitoate poate fi vorba de orice alt cetățean care deranjează sistemul. De aceea e important să apărăm in continuare respectarea deciziilor CCR, nu doar că scrie în Constituția României”, a mai transmis avocata, potrivit capital.ro.

Comenteaza