Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului. Cine îi va primi

Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului. Cine îi va primi

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că vor fi români care vor primi un ajutor de 5.000 de euro.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un anunț foarte important în ziua de sâmbătă, 3 decembrie. Acesta a precizat și care sunt persoanele care urmează să primească un ajutor de 5.000 de euro, pentru dispozitive şi tehnologii asistive şi tehnologii de acces.

Mai exact, premierul a făcut un anunț cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, în care a accentuat faptul că persoanele cu dizabilități au aceleași drepturi ca oricine altă persoană.

„Sunt oameni pe care îi cunoaștem, interacționăm zilnic cu ei, pe stradă, la serviciu, în viața de zi cu zi, oameni care au aceleași drepturi ca oricine altcineva și care nu trebuie afectate din cauza nevoilor lor speciale”, a declarat Nicolae Ciucă, conform unui comunicat.

Totodată, premierul a mai declarat că accesul pe piața muncii este foarte importantă și necesară pentru o bună parte dintre persoanele cu dizabilități, care au capacitatea de a desfășura diverse activități.

„Pe lângă accesul la servicii de sănătate și sociale, accesul pe piața muncii este extrem de important pentru o bună parte dintre persoanele cu dizabilități care au capacitatea de a desfășura anumite activități. Fiecare are nevoie să i se ofere o șansă. Am văzut numeroase exemple de oameni care și-au depășit limitele, care nu s-au lăsat înfrânți de dizabilitățile care le marchează viața și au reușit să-și croiască un drum de succes.

Am tot respectul pentru ei și sunt sigur că astfel de exemple pot fi multiplicate prin solidaritate din partea societății și mai ales implicare din partea autorităților și a factorilor decizionali. Aceasta este abordarea pe care o susțin în calitate de prim-ministru și prin măsurile pe care le adoptăm în cadrul Guvernului.

Ne-am început mandatul prin adaptarea cadrului instituțional la cerințele și standardele europene în domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități. Am dorit să asigurăm persoanelor cu dizabilități participarea deplină și efectivă, bazată pe libertatea de decizie, în toate domeniile vieții și într-un mediu accesibil și rezilient”, a mai adăugat premierul, potrivit kfetele.ro.

Comenteaza