Vestea BOMBĂ dimineții! Putin a dat un ORDIN important... ce urmează

Vestea BOMBĂ dimineții! Putin a dat un ORDIN important... ce urmează
| Foto: cancan.ro

Deciziile lui Putin sunt pe punctul de a scoate Rusia din grupul celor G20. 

Vladimir Putin dorește să participe la summit-ul anual G20, dar liderii acestuia par a fi de altă părere. Conform declarațiilor ambasadorului Rusiei la Jakarta, G20 va avea loc în Indonezia, dar este posibil ca Liderul de la Kremlin să nu fie invitat.

La momentul actual, Statele Unite și occidentalii evaluează dacă Rusia va fi primită sau nu în cadrul summit-ului de anul acesta. Pe de altă parte, există posibilitatea ca excluderea lui Putin din cadrul G20 să nu fie posibilă. 

Se va stabili cu exactitate dacă Rusia va mai face parte din gruparea celor douăzeci de economii majore ale lumii prin vot. La luarea deciziei vor avea un cuvânt de spus și țări precum China, India și Arabia Saudită, care este posibil să suțină rămânerea lui Putin în G20, potrivit cancan.ro.

„Nu doar G20, multe organizații încearcă să expulzeze Rusia … reacția Occidentului este absolut disproporționată”, a declarat ambasadorul Ludmila Vorobieva, în cadrul unei conferințe de presă.

Excluderea lui Putin din grupul G20 a fost deja propusă de mai multe țări, printre care și Polonia. Decizia a fost aprobată, dar poate fi contestată prin dreptul de veto. 

„În timpul întâlnirilor cu, printre alţii, (secretar al Departamentului Comerţului al SUA) Gina Raimondo, am propus excluderea Rusiei din G20, şi am primit un răspuns pozitiv şi aprobare, urmând să fie înaintată preşedintelui (Joe ) Biden”, a spus Nowak, într-o conferinţă la Varşovia, potrivit cancan.ro.

 

Comenteaza