Un IT-ist a fost găsit atârnat de un stejar. Tânărul era dispărut de o săptămână

Un IT-ist a fost găsit atârnat de un stejar. Tânărul era dispărut de o săptămână

Un tânăr de 29 de ani, informatician, a fost găsit mort în Casorate Primo, o comună din provincia Pavia, Italia.
  

Presa din Peninsulă relatează cazul dramatic al lui Giacomo Sartori, un tânăr informatician în vârstă de 29 de ani, care, ieri, a fost găsit spânzurat cu un cablu de un stejar, în apropierea unei ferme din Casorate Primo, o comună din provincia Pavia. Cadavrul băiatului se afla la mică distanță de mașina lui, un Volkswagen Polo gri, pe care carabinierii o descoperiseră joi.

O zonă unde salvatorii căutaseră deja în ultimele zile, însă fără succes.

Căutările fuseseră concentrate în acel loc de câteva zile, dar nimeni nu observase trupul neînsuflețit atârnat de ramura stejarului. Poziția cadavrului nu ar lăsa îndoieli cu privire la ipoteza sinuciderii, dar anchetatorii din Milano rămân prudenți și așteaptă rezultatul necropsiei.

Giacomo a dispărut în 18 septembrie. În acea zi, la ora 7.15, tânărul de 29 de ani s-a urcat la volanul mașinii sale și a pornit în căutarea rucsacului ce-i fusese furat.

Audiați de polițiști, rudele și prietenii au spus că, în ziua dispariției sale, l-au văzut pe informatician foarte supărat, din cauza rucsacului furat. S-a întâmplat în timp ce era într-un bar din Milano. În geantă se afla computerul său de la serviciu, care părea extrem de prețios pentru Sartori.Cu toate acestea, tânărul nu și-a pierdut cumpătul și a încercat să ia urma rucsacului, cu ajutorul GPS-ulului de pe dispozitiv. Camera de supraveghere de la cimitirul Motta Visconti arată că în dimineața de după furt, tânărul a fost în apropiere, probabil căutând hoțul, însă aceasta este doar o presupunere.

Atunci, telefonul său mobil era pornit, dar nu a făcut niciun apel. Din datele obținute de anchetatori, există totuși „trafic de date”, ceea ce înseamnă că a folosit Internetul, a schimbat mesaje prin WhatsApp sau poate că a folosiit serviciul de mesagerie, potrivit La Stampa.

În ziua dispariției, Giacomo Sartori, originar din Mel, un cătun din provincia Belluno, stabilise mai multe întâlniri de afaceri, la care, însă, nu a mai ajuns niciodată, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza