Tragedie de proporții! 48 de morți și 66 de răniți după ce un tren a deraiat de pe șine

Tragedie de proporții! 48 de morți și 66 de răniți după ce un tren a deraiat de pe șine
| Foto: agerpres

Cel puţin 48 de persoane au decedat și 66 au fost rănite în urma unui accident de tren într-un tunel din estul Taiwanului.

Bilanţul accidentului feroviar înregistrat vineri în Taiwan a ajuns la 48 de morţi şi 66 de răniţi, acesta fiind cel mai grav incident de acest fel din ultimele patru decenii.

În tren erau în jur de 490 de pasageri care călătoreau din capitala Taipei spre Taitung, oraş situat în sud-estul insulei. Anterior, departamentul de pompieri taiwanez anunţase că în tren se aflau 350 de pasageri.

Poliţia a informat despre 36 de pasageri „în stop cardiac înainte de a fi duşi la spital” - termen utilizat pentru a desemna o persoană care nu prezintă niciun semn de viaţă - şi despre alte 72 care sunt în continuare prinse între vagoane, în timp ce 61 de oameni au fost transportaţi la spital.

În tren se aflau circa 350 de pasageri.

Președintele țării, Tsai Ing-wen, a declarat că un număr necunoscut de persoane sunt încă blocate în tren.

Autoritățile feroviare au precizat că salvatorii încearcă să ajute pasagerii din patru vagoane „grav avariate” din tunel.

Presa locală relatează că accidentul feroviar a avut loc după ce un vehicul de întreținere a ajuns pe calea de rulare a trenului, potrivit digi24.ro.

Comenteaza