Războiul din Ucraina ar putea deveni un război mondial! Când se va extinde și în România?!

Războiul din Ucraina ar putea deveni un război mondial! Când se va extinde și în România?!

Războiul din Ucraina s-ar putea extinde în întreaga lume, a avertizat preşedintele Bulgariei, Rumen Radev.

Exploziile din Ucraina nu încetează sub nicio formă, iar „riscul ca acest război să escaladeze într-unul paneuropean şi chiar mondial este real'', a spus Radev.

El a adăugat că se teme că ''ţara noastră, căminele noastre, copiii noştri şi natura vor cădea victime ale acestei escaladări'', potrivit Agerpres.

Considerat a fi un politician prorus, preşedintele bulgar a estimat în continuare că este o ''datorie patriotică'' să nu permită implicarea Bulgariei în războiul din Ucraina. El este în opoziţie la acest capitol cu premierul bulgar, pro-occidentalul Kiril Petkov, care vrea ca Bulgaria să furnizeze arme Ucrainei.  

Coaliţia guvernamentală liberal-socialistă cvadripartită este divizată în chestiunea ajutorului militar pentru Ucraina. Socialiştii ameninţă cu părăsirea guvernului dacă acesta decide să livreze Ucrainei arme şi muniţii.    Parlamentul de la Sofia este aşteptat să se pronunţe miercuri dacă susţine sau nu oferirea unui astfel de ajutor pentru Ucraina.

Armata ucraineană a anunţat că a lansat din nou atacuri cu rachete asupra Insulei Şerpilor din Marea Neagră, ocupată acum de trupele ruse, scrie DPA.

Nu la mult timp de la invazia Rusiei în Ucraina, Insula Șerpilor a fost întru totul revendicată de forțele ruse.

Totuși, ucrainenii încearcă să atace de mai multe ori.

Mai multe sisteme antiaeriene şi o unitate de comunicaţii au fost distruse în aceste atacuri, afirmă Comandamentul Sud al armatei ucrainene. Acesta mai susţine că 42 de soldaţi ruşi au fost ucişi în raidurile cu rachete asupra Insulei Şerpilor, potrivit stirilekanald.ro.

Comenteaza