Lumea muzicală e în doliu. Un artist iubit de toată lumea s-a stins din viață...

Lumea muzicală e în doliu. Un artist iubit de toată lumea s-a stins din viață...

Franco Gatti, solistul faimoasei trupe Ricchi e Poveri s-a stins la vârsta de 80 de ani.

Franco Gatti, considerat o legendă a muzicii s-a aflat în Ricchi e Poveri încă de la începuturile formaţiei. În anul 1967, acesta a făcut parte din trupă alături de Angela Brambati, Marina Occhiena și Angelo Sotgiu. În anul 2016, Gatti a luat decizia de a părăsi lumea muzicală pentru a se dedica în totalitate familiei sale.

Potrivit presei din Italia, cântăreţul şi compozitorul italian Franco Gatti, interpret al celebrului cântec "Sara perche ti amo" alături de grupul Ricchi e Poveri, a murit la vârsta de 80 de ani. Artistul avea probleme de sănătate de mai mulți ani.

Franco Gatti a fost unul dintre cei patru membri ai grupului muzical Ricchi e Poveri. Formația a fost înființată în anul 1967 şi s-a numit astfel după ideea lui Franco Califano care spunea că erau "bogaţi în idei, dar săraci în bani".

Trupa a cunoscut succesul internaţional cu piese ca : "Sarà perchè ti amo", "Che sarà", "Se m'innamoro", "La prima cosa bella", "Mamma Maria" şi "Voulez vous danser". În anul 2016, Franco Gatti a decis să părăsească formația Ricchi e Poveri pentru a se dedica mai mult familiei sale, după ce fiul lui a murit.

În anul 2000 a avut loc marea reuniune a formației, pe scena festivalului de la Sanremo, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de melodia "La first thing beautiful" şi prima participare la Festivalul din 1970.

De-a lungul timpului, Ricchi e Poveri a vândut peste 20 de milioane de discuri, iar unele dintre melodiile formației italiene sunt ascultate și în prezent la petreceri și în cluburile din toată lumea, potrivit spynews.ro.


 
 
 
 
 

Comenteaza