Este oficial. Lista țărilor care nu te primesc în vacanță fără pașaport de vaccinare

Este oficial. Lista țărilor care nu te primesc în vacanță fără pașaport de vaccinare
| Foto: economica.net

Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, din cauza noilor variante ale virusului.

 Rata de infectare pe continent a crescut cu 34% în ultimele săptămâni, iar planurile de vacanță încep să se clatine. Franța și Polonia au activat deja lockdown-ul parțial, în timp ce alte țări se blindează înainte de Paște.

Măsurile sanitare din Franța și Polonia nu sunt la fel de dure ca anul trecut. Din fericire, pentru cei 21 de milioane de francezi din regiunile carantinate, se mențin deschise școlile, magazinele alimentare și au posibilitatea de a face sport în aer liber.

Polonia a închis pentru 3 săptămâni toate magazinele, cu excepția celor care vând produse de primă necesitate, hotelurile, activitățile culturale și bazele sportive.

Polonia a ajuns la 2 milioane de infectări cu SARS-CoV-2 și aproape 49.000 de decese, iar Germania a decis să impună cerința de a prezenta un rezultat negativ la granița dintre cele două țări.

Planurile de vacanță depind de vaccinare și statele din sudul Europei nici nu-și imaginează vara asta fără turiști. Din păcate va mai dura până când certificatul sanitar va deveni o realitate.

Comisia Europeană a prezentat proiectul și acum toate statele trebuie să ia decizia de a susține acest document pentru dovada vaccinării. Chiar și fără pașaportul verde, Spania, Italia și Grecia vor accepta să primească turiștii care prezintă dovada unui test negativ, iar unii operatori sunt dispuși să acopere cheltuiala acestor teste.

Există mulți europeni care vor să meargă deja în vacanțe. Spre exemplu, reacția nemților care au epuizat în câteva ore zborurile către Mallorca, după ce Germania a scos Insulele Baleare de pe lista destinațiilor cu risc epidemiologic.

Pe deasupra britanicii, care sunt avansați cu vaccinarea, au arătat mult interes pentru rezervări în august pe litoralul spaniol. Skyscanner menționa de curând că 54% din căutările făcute de britanici sunt pentru rezervări de până la o săptămână în trei locuri principale: Malaga, Palma de Mallorca și Ibiza, potrivit alephnews.ro.

Etichete
Comenteaza