Când se termină războiul Rusia - Ucraina? Anunțul ȘOC făcut de Zelenski

Când se termină războiul Rusia - Ucraina? Anunțul ȘOC făcut de Zelenski
| Foto: capital.ro

Rusia și Ucraina au intrat luni, 14 martie, într-o nouă rundă de negocieri cu privire la Ucraina.

Consilierul lui Zelenski și negociatorul din partea Ucrainei, Mykhailo Podolyak, a transmis că negocierile sunt “dificile” din cauza faptului că țările au “sisteme politice diferite”.

„Părțile își exprimă în mod activ pozițiile, care au fost deja clarificate. Comunicarea este dificilă, dar funcționează. Motivul diferențelor este că avem sisteme politice foarte diferite. Ucraina susține un dialog liber în societate și un consens obligatoriu. Rusia susține suprimarea ultimă a propriei sale societăți.”, a transmis negociatorul pe Twitter, alături de o fotografie de la întâlnire.

Mykhailo Podolyak, şeful echipei ucrainene de negocieri cu Rusia, a acordat un amplu interviu pentru Antena 3, în care a dat detalii despre o nouă întâlnire între preşedintele Ucrainei şi Putin. El a susținut că linia frontului ucrainean acoperă circa 700 de km pe întreg teritoriul Ucrainei. Acesta a explicat că în acest moment, tactica Rusiei este de a aduce cât mai multe pagube infrastructurii civile și cetățenilor obișnuiți.

Potrivit acestuia, războiul se va încheia doar atunci când trupele rusești vor părăsi complet teritoriul Ucrainei.

„Referitor la negocieri, la momentul de față înțelegem că putem ajunge la înțelegeri constructive, referitoare la încetarea imediată a focului, evacuarea tuturor trupelor de pe teritoriul Ucrainei, și semnarea unei componente politice care să ne permită trasarea cu exactitate a intereselor noastre, punând în paranteze interesele Federației Ruse”, a spus Mykhailo Podolyak.

El a susținut că acest război din centrul Europei, inițiat de Federația Rusă, a demonstrat că în Europa nu există un proces de securitate colectivă, orice țară putând cădea victimă atacului inițiat de un vecin agresiv.

 
„Nimeni nu va părăsi Kievul, Kievul nu va fi cucerit, este imposibil, aici ucrainenii, kievenii, vor muri pe străzile orașului lor, în timp ce europenii vor sta în fața televizorului și vor urmări în direct războiul.”, a ținut să arate şeful echipei ucrainene de negocieri cu Rusia.

El a transmis și un mesaj către liderii europeni, susținând că ar fi fost bine ca aceștia să fie lideri până la capăt, să fie la fel cu președintele Zelenski, căruia nu-i este frică să-și asume responsabilitatea, potrivit capital.ro.

Comenteaza