Afacerea banală din care Regele Charles al III-lea a făcut milioane de dolari

Afacerea banală din care Regele Charles al III-lea a făcut milioane de dolari

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a făcut milioane de dolari prin intermediul unei ferme cu produse BIO. 

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii este un susținător foarte pasionat al protejării mediului înconjurător. Încă din anul 1990, fiul suveranei a pus pe picioare un brand numit Ducky Originals, care comercializează produse direct din ferma sa, Home Farm. Potrivit companiei, de atunci, acest brand a devenit cel mai mare care conține alimente, dar și băuturi organice din Regatul Unit.

În anul 2021, compania actualului Rege a câștigat aproximativ 4,1 milioane de dolari, fără a fi luate în calcul taxele. Cu toate că Ducky Originals a avut perioade mai puțin profitabile, brandul a prosperat încă din anul 2009, vreme când a intrat în parteneriat cu brandul de supermarket-uri Waitrose.

Lanțul de alimente ale Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii are în prezent dreptul de a vinde produse sub numele de Ducky. Cumpărătorii pot să achiziționeze cârnați, somon, morcovi, lapte și afine, alimentele care se pot găsi sub numele de Waitrose Duchy Organic. Un expert în relații publice a precizat că afacerea are un mare succes.

„S-a transformat într-o afacere de mare succes. Poți simți că acest brand are inimă și suflet în spate”, a spus Andrew Bloch, expert în relații publice din Londra.

În prezent, viitorul brandului este incert, având în vedere că odată cu preluarea tronului, fiul suveranei are mai multe atribuții de îndeplinit. Proprietatea Duchy Originals va trece cel mai probabil către fiul cel mare al Regelui Charles, Prințul William, care moștenește și proprietatea separată a acestuia, în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de dolari.

Primul produs al companiei Duchy Originals a fost un biscuite din ovăz vândut în anul 1992, urmând a fi produse și fructe, legume, lactate, carne sau bere. Anul trecut, fiul Majestății Sale a precizat care a fost scopul afacerii.

„De la începutul anilor 1980, când am avut pentru prima dată responsabilitatea de a gestiona un teren de sine stătător la Highgrove, mi-am dorit să mă concentrez pe o abordare a producției de alimente care să evite impactul sistemului predominant și convențional al agriculturii industrializate, care are un efect dezastruos asupra fertilității solului, biodiversității și sănătății animale și umane”, a declarat regele în anul 2021, potrivit CNN Business, citat de spynews.ro.

Comenteaza