A FOST UCIS Vestea care a ȘOCAT întreaga lume vine din Ucraina

A FOST UCIS Vestea care a ȘOCAT întreaga lume vine din Ucraina

Rusia continuă să piardă militari de rang înalt în războiul din Ucraina. 

Forțele militare ucrainene informează că "au lichidat un alt luptător de elită al lui Putin". Conform ucrainenilor, Vyacheslav Maklagin a participat şi la operațiunile rușilor din Siria, informează Unian.

Vyacheslav Maklagin s-a născut la Novoshakhtinsk în anul 1993. Tânărul a absolvit Liceul nr. 4 și apoi a intrat la Universitatea Tehnică de Stat din Rusia de Sud. Programator și navigator de profesie, Maklagin s-a înrolat în armată, a luptat în Siria, unde a primit medalia Suvorov și premii "de merit" de la conducerea locală.  

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin i-ar fi acordat ofiţerului rus "Ordinul Curajului", anunță presa din Rusia. "O pierdere de neînlocuit, grea pentru noi toți – pentru mama lui, tatăl său, soția lui, fiica lui, fratele său, camarazii săi de arme și toți compatrioții noștri. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și prietenilor săi", a informat serviciul de presă al armatei Federației ruse.

După două săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina situaţia rămâne tensionată. Miniştrii de Externe ai celor două ţări implicate în război, Dmitro Kuleba şi Serghei Lavrov s-au întâlnit, joi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul conflictullui armat. În urma discuțiilor, cele două părți nu au făcut niciun progres cu privire la încetarea focului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski informează că a solicitat guvernului de la Kiev să demareze un program de reconstrucţie pentru toate oraşele "distruse de ruşi", în timp ce autorităţile din Mariupol, oraş greu încercat de bombardamente ruseşti, anunţă că rezervele de hrană scad considerabil.

Etichete
Comenteaza