O călugăriță s-a așezat în genunchi în fața polițiștilor, la un protest. Doi oameni au murit la picioarele ei

O călugăriță s-a așezat în genunchi în fața polițiștilor, la un protest. Doi oameni au murit la picioarele ei
| Foto: observatornews.ro

O călugăriță a implorat în genunchi polițiștii dintr-un oraș din nordul Myanmarului să nu mai împuște manifestanții care protestează împotriva unei lovituri de stat. 

Sora Ann Rose Nu Tawng a fost fotografiată implorându-i pe polițiștii din orașul Myitkyina să-i cruțe pe ”copii” și să ia în schimb viața ei.

Imaginile cu călugărița catolică, în genunchi și cu brațele deschise în fața forțelor de ordine care se pregăteau de acțiune, a câștigat respectul oamenilor în țara majoritar budistă. "Am îngenuncheat rugându-i să nu mai împuște și să nu mai tortureze copii, ci să mă împuște pe mine, să mă omoare", a spus ea marți.

Apelul ei la pace a rămas însă fără răspuns.

Protestatarii au ieșit luni pe străzile Myitkyina, capitala statului Kachin, purtând pălării și purtând scuturi improvizate.

În timp ce poliția se grupa în jurul lor, sora Ann Rose Nu Tawng și alte două călugărițe i-au rugat să plece.

„Poliția urmărea să-i aresteze și eu eram îngrijorată pentru copii”, a spus ea.

În acel moment, călugărița de 45 de ani a căzut în genunchi. Câteva clipe mai târziu, în timp ce ea cerșea pace, polițiștii au început să tragă asupra mulțimii de protestatari din spatele ei.

„Copiii au intrat în panică și au fugit în față ... Nu am putut face nimic, dar mă rugam ca Dumnezeu să îi salveze și să-i ajute pe copii”, a spus ea.

Mai întâi a văzut un bărbat împușcat în cap căzând mort în fața ei, apoi a simțit gazele lacrimogene.

„Am simțit că lumea se prăbușește”, a spus ea. „Sunt foarte tristă că s-a întâmplat asta în timp ce îi imploram”, a mai spus ea, potrivit observatornews.ro.


 

Comenteaza