Bill Gates, criticat pentru declaraţiile legate de carnea artificială. Toată lumea s-a revoltat

Bill Gates, criticat pentru declaraţiile legate de carnea artificială. Toată lumea s-a revoltat

Bill Gates, criticat pentru declaraţiile legate de carnea artificială. Toată lumea s-a revoltat după ce miliardarul filantrop a spus că ar trebui să mâncăm doar carne de vită sintetică.

Bill Gates a fost criticat pentru declaraţiile legate de carnea artificială. Toată lumea s-a revoltat de cele spuse de miliardarul filantrop.

Fondatorul Microsoft este în plină ofensivă mediatică pentru lansarea noii sale cărți-”How To Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need”, programată a avea loc astăzi.

Pentru stoparea problemelor climatice, una din soluțiile pe care le propune Bill Gates este trecerea la consumul de vită sintetică pentru a se reduce emisiile de metan, gazul eliberat de rumegătoare.

Chiar dacă Burger King experimentează introducerea de lămâiță în nutrețul păentru vaci, iar oamenii de știință hrănesc vitele din Maine și New Hampshire cu ierburi marine pentru a diminua gazul metan eliberat de ele, este un fapt biologic simplu că bacteriile din traseul digestiv al vacilor eliberează metan când digeră hrana.

”Nu știu dacă va exista o soluție naturală pentru aceasta”, a spus Bill Gates. Soluția miliardarului este ca în țările cele mai bogate să se renunțe la consumul de vită și să treacă la consumul de carne de vită sintetică.

Mulți cititori de pe Twitter nu sunt încă pregătiți pentru așa ceva, adică să renunțe la burgeri și fripturi din carne naturală, astfel că Bill Gates a trebuit să înfrunte furia acestora, care l-au transformat într-o adevărată țintă.

Miliardarul însuși a recunoscut că ideea lui este greu de luat în calcul. ”Să le spui oamenilor că nu mai pot să mai aibă vaci – este o abordare nepopulară politic”, a spus el pentru MIT Technology Review, potrivit impact.ro.

Alți critici s-au întrebat de ce trebuie să dicteze Bill Gates ce să facă țările împotriva schimbării climei, când un nou raport din revista ”Nature” îl consideră a fi unul din cei mai mari emițători de dioxid de carbon.

Comenteaza