Locul din România cunoscut pentru puterea sa vindecătoare. Unde să mergi dacă vrei să ai parte de o minune

Locul din România cunoscut pentru puterea sa vindecătoare. Unde să mergi dacă vrei să ai parte de o minune
| Foto: spynews.ro.

Mii de turiști vizitează, în fiecare an, un loc al României care e cunoscut pentru puterea sa vindecătoare. 

Cu siguranță dacă n-ai auzit de Lacul Ursu din Sovata, atunci chiar trebuie să mergi în această stațiune unde anual mii de turiști vin și unde reușesc să scape de problemele de sănătate. 

Lacul Ursu din localitatea Sovata e cunoscut pentru apa sa foarte caldă, căci aici are loc un fenomen unic în toată Europa. Vorbim despre heliotermie, ceea ce permite menținerea temperaturii ridicate a apei pentru o perioadă lungă de timp.

Aici se află locul din România cunoscut pentru puterea sa vindecătoare. Trebuie neapărat să ajungi să-l vizitezi

Acest fenomen se datorează stratului de apă dulce, cel care nu lasă căldura să iasă din lacul cu apă sarată. Din acest motiv, procesul aduce multe beneficii turiștilor care aleg să înoate în această apă. Scăldatul se face după un program foarte bine stabilit, astfel încât lacul să nu-și piardă din proprietățile sale.

”Temperatura apei este mai mare decât în alte zile. Nu se compară cu marea, marea e mare și lacul Ursu este foarte bun și benefic pentru organism”, spunea o turistă despre acest lac.
Aici te poți bucura de apă, de soare și de preparate care mai de care exact ca la mare. Bălăceala e însă întreruptă timp de două oră, iar acest interval este necesar pentru ca apa să rămână la aceleași proprietăți, potrivit spynews.ro.


Ce boli ameliorează scăldatul în Lacul Ursu

Băile în Lacul Ursu, cu o adâncime de un metru și jumătate, reprezintă un adevărat miracol pentru cei care suferă de mai multe boli. Astfel, persoane diagnosticate cu reumatism sau cu bolii ale pieli ori cu cele ale căilor respiratorii pot veni aici și se pot trata.

Mai mult de atât, nămolul și apa sărată ajută la sporirea fertilității datorită conținutului de hormoni și de nutrienți. Din acest motiv multe femei reușesc să rămână rapid însărcinate după vizitele la Lacul Ursu din localitatea Sovata.


 
 
 
 
 

Comenteaza