Zeci de grenade au fost găsite pe malul unui râu din România. Autorităţile au rămas fără cuvinte

Zeci de grenade au fost găsite pe malul unui râu din România. Autorităţile au rămas fără cuvinte
| Foto: impact.ro

Cum au fost găsite zeci de grenade pe malul unui râu din România. Autorităţile au rămas fără cuvinte după ce au constatat că acestea erau intacte.

Cum s-au găsit zeci de grenade pe malul unui râu din România. Autorităţile au rămas fără cuvinte, întrucât grenadele erau intacte și puteau să explodeze oricând.

”Grenadele prezentau un real pericol, având în vedere faptul că erau intacte”, au transmis specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, care au gestionat situaţia periculoasă.

Astfel, pompierii din Harghita au intervenit, miercuri seară, pentru ridicarea a nu maipuțin de 49 de grenade de atac, descoperite pe malul unui râu.

”În această seară, echipa pirotehnică din cadrul ISU Harghita a executat prima misiune din acest an, în localitatea Vlăhiţa, unde au fost descoperite, pe malul unui râu, 49 de grenade ofensive. Muniţia a fost ridicată şi transportată, în condiţii de siguranţă, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare”, a transmis ISU Harghita, ieri seară.

De asemenea, grenadele rămase neexplodate au fost descoperite accidental de către o persoană.

”Grenadele prezentau un real pericol, având în vedere faptul că erau intacte, provenind, cel mai probabil, din Primul Război Mondial”, a mai informat ISU Harghita, potrivit impact.ro.

Comenteaza