Va ajunge războiul și la noi? Anunțul momentului pentru toată România

Va ajunge războiul și la noi? Anunțul momentului pentru toată România

Deputatul Radu Molnar spune că este imposibil ca războiul să ajungă și în România.

În contextul în care mulți români sunt îngrijorați că războiul din Ucraina ar putea ajunge și în România, deputatul Radu Molnar dă asigurări că „acest lucru e imposibil”. În opinia sa, conflictul nu are cum să ajungă în țara noastră pentru că „ar însemna sinuciderea lui Putin și a Rusiei”.

Deputatul USR, Radu Molnar spune că România este protejată și nu există riscul ca războiul din Ucraina să ajungă în țara noastră. Acesta este de părere că această ipoteză este imposibilă, având în vedere protecția pe care NATO ne-o oferă.

„România e în siguranță. Războiul nu va ajunge la noi. O spun atât de răspicat pentru că mulți dintre oamenii cu care am vorbit sunt foarte îngrijorați de posibilitatea ca războiul să ajungă în România. Din punctul meu de vedere, acest lucru e imposibil.

 
Nu o să repet argumentele deja prezentate în spațiul public cu „umbrela de apărare” a NATO și faptul că România se află acum în cea mai sigură perioada din istoria ei, dar voi încerca să vorbesc despre un aspect mai tehnic. Știu că nu e neapărat cel mai bun mod de a contracara anxietatea, dar e cel mai rațional.

Nu este posibil ca acest război să ajungă vreodată la noi pentru ca asta ar însemna sinuciderea lui Putin și a Rusiei”, a declarat deputatul USR, Radu Molnar.

Deputatul vorbește și despre „mitul” armatei Rusiei și cum abia acum se vede care este realitatea. Pusă în fața unui adversar care a rezistat, armata rusă a suferit daune importante și practic Putin a pierdut imaginea de „invincibilitate”, punctează Radu Molnar.

„Abia acum, când armata rusă e pusă față în față cu un adversar care nu poate fi călcat ușor în picioare, în câteva zile, începe să se destrame acest mit (n.r. mitul armatei puternice). Aș zice că asta este, de fapt, cea mai mare pierdere a lui Putin în războiul din Ucraina – demontarea iluziei de invincibilitate.

Iar dacă e să punem tehnica militară rusească lângă cea NATO, lucrurile arată și mai rău, chiar și când comparăm doar cu ce găsim în Europa. Dacă ne raportăm la SUA, jucătorul principal în ecuație, comparația devine de-a dreptul hilară. Dacă a 22-a armată din lume, adică cea ucraineană, le-a cauzat pierderile evocate până în prezent, o lupta cu NATO ar fi sinucidere curată”, mai spune Molnar, potrivit capital.ro.

Comenteaza