Un român a găsit 21 de bombe neexplodate în timp ce își săpa grădina

Un român a găsit 21 de bombe neexplodate în timp ce își săpa grădina
| Foto: impact.ro

Un bănățean s-a apucat să-și sape grădina și a descoperit o mulțime de bombe neexplodate.

Un bănățean a avut o surpriză de proporții atunci când s-a apucat să își sape grădina. Omul a descoperit un adevărat arsenal, printre care 21 de bombe neexplodate.

Pompierii pirotehnişti din Timiș au găsit 120 de elemente de muniţie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial în gospodăria unui bărbat din Beregsău Mare, după ce proprietarul a găsit o mină antitanc, în timp ce săpa grădina.

Bărbatul a sunat la 112 și a cerut ajutor, iar un echipaj pirotehnic din cadrul ISU Timiş şi un echipaj de poliţie s-au deplasat la faţa locului, a informat, marţi, ISU Timiş. În timp ce săpau pentru a extrage mina antitanc pirotehniştii şi-au dat seama că în apropiere se află mai multe elemente de muniţie şi au balizat întreaga zonă.

După patru ore şi jumătate de lucru, pompierii şi-au strâns echipamentele şi muniția găsită şi au plecat spre unitate, lăsând locul intervenţiei în paza poliţiei.

A doua zi dimineaţa, echipajul pirotehnic a revenit la locul intervenţiei şi au continuat activitatea pentru asanarea muniţiei. După alte câteva ore de lucru, aceştia au reuşit să facă bilanţul intervenţiei, extrăgând nu mai puțin de 120 de elemente de muniţie rămasă neexplodată, printre care: 21 bombe aruncător, 21 bucăţi mine antitanc, două bombe aruncător, un proiectil, 64 focoase mină antitanc, 11 focoase bombe aruncător.

Toate elementele de muniţie au fost transportate şi depozitate în siguranţă de către pirotehniști, urmând caacestea să fie distruse în sigurnță.

Pentru a preveni accidentele în cazul descoperirii de muniţie neexplodată Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş recomandă românilor să respecte următoarele reguli şi măsuri de siguranţă:

”-anunţaţi de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş;
-nu atingeţi, nu loviţi şi nu mişcaţi muniţia descoperită;
-nu introduceţi în foc muniţiile şi nu faceţi foc în apropierea lor;
-nu aruncaţi la fier vechi şi nu predaţi la societăţile colectoare muniţiile descoperite;
-nu introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţii neexplodate;
-nu încercaţi să demontaţi focoasele sau elementele componente”.

Comenteaza