Un medic de familie anunţă că scoate din listă persoanele care refuză vaccinarea. Ce articol din lege invocă

Un medic de familie anunţă că scoate din listă persoanele care refuză vaccinarea. Ce articol din lege invocă
| Foto: Facebook

Un medic de familie din judeţul Călăraşi anunţă, într-o postare pe Facebook, că va scoate din lista sa persoanele care refuză vacccinarea, invocând un articol de lege care arată că asiguraţii au obligaţia să respecte cu stricteţe tratamentul şi indicaţiile medicului.

„Asiguratii, conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligatia „să respecte cu stricteţe tratamentul şi indicaţiile medicului”.
Conform acestui acrticol de lege, ANUNT PUBLIC de acum ca TOATE PERSOANELE INSCRISE LA MINE CARE REFUZA VACCINAREA ANTI-COVID 19, VOR FI SCOASE DE PE LISTA MEA DE MEDIC DE FAMILIE.

Este de neacceptat sa continui colaborarea cu pacientii care nu cred in recomandarile pe care le fac. Persoanele care refuza vaccinarea, dreptul lor, fac dovada ca nu au incredere in mine, in ceea ce spun, in ceea ce le recomand sa faca. In cei 33 de ani de practica am vaccinat mii de persoane, am facut zeci de mii de inoculari si nu am avut reactii adverse decat foarte putine si minore. Cred in vaccinuri, chiar si in cele nou aparute sau schimbate in acesti ani.

Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importanta a activitatii de preventie. In toti acesti ani am avut o singura persoana care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil si i-am cerut sa-i ia fisa si sa se mute la alt medic. Ceea ce a si facut.”, a postat medicul Cătălin Petrencic, potrivit alephnews.ro.

Conform paginii de Facebook, medicul Cătălin Petrencic este din Piteşti şi trăieşte în comuna Mânăstirea din jud. Călăraşi.

 

 

 

Comenteaza