Un jurnalist celebru s-a infectat cu Covid-19 după ce a făcut rapelul. Ce simptome a avut

Un jurnalist celebru s-a infectat cu Covid-19 după ce a făcut rapelul. Ce simptome a avut

Un jurnalist din România a povestit miercuri seară cum s-a infectat imediat după ce a făcut rapelul și ce simptome a avut.

Mirel Curea a intrat în legătură telefonică cu moderatorul emisiunii “Sinteza Zilei”, acolo unde a povestit ce i s-a întâmplat în urmă cu puțin timp. Acesta a dat asigurări că atât el, cât și soția sa și-au făcut ambele doze de vaccin, astfel că se simțeau în siguranță în fața virusului.

În urma vizitei fetei celor doi din Franța, lucrurile s-au complicat, iar după două teste negative ale fetei, la venire, analizele la plecare au arătat că studenta are COVID.

„Pe 12 februarie am făcut rapelul, a venit fiica noastră în vacanță, cu două teste făcute, unul în orașul în care face facultatea, ca asta e regula la francezi, și al doilea test la aeroport, înainte să urce în avion, negativ – copil disciplinat, a intrat în izolare.

A salvat foarte multe vieți faptul că am un copil cuminte. A stat în izolare, părându-mi-se și mie absurd că vine cu două teste negative și totuși stă în izolare. După 8 zile a trebuit să facă testul de plecare. Opa, testul de plecare era pozitiv. Și eu și soția mea am fost liniștiți în ceea ce ne privește, dar și pentru ea.

A avut o zi o subfebrilitate, o roșeață în gât, lucruri banale. Iar eu și soția mea am fost liniștiți că avem vaccinul făcut și rapelul, a trecut mai mult de 10 zile.

În urma celor întâmplate, Mirel Curea trage un semnal de alarmă cu privire la prevenție și la necesitatea de a sta în izolare la sosirea dintr-o țară străină.

“Îi invit pe toți cei care se uită la noi să încerce să pună în paranteză toate idioțeniile pe care le-au auzit. Orice semn, cât de mărunt, strănut, roșu în gât, nas care curge, durere de cap, să nu caute motive că au stat în curent sau au mâncat o înghețată.

Eu însumi am făcut acest cretinism. Am stat două zile liniștit spunându-mi că am ieșit în curte și tot felul de explicații despre care nu știi dacă sunt fugă de realitate sau altceva. Iar în noaptea de luni spre marți am mâncat o portocală.

Obiceiul meu e să necăjesc cățeii, să iau coajă de la portocală și să-i stropescu cu puțină zeamă și ei să fugă. Și mi-am dat seama că nu simt mirosul”, a povestit Mirel Curea, potrivit playtech.ro.

Ulterior, soția i-a făcut un test Covid-19, care a ieșut imediat pozitiv.

 

Comenteaza