Un bebeluș născut prematur a fost diagnosticat cu COVID-19

Un bebeluș născut prematur a fost diagnosticat cu COVID-19
| Foto: observatornews.ro

Un bebeluş născut prematur a fost diagnosticat cu COVID-19 după ce și mama copilului a fost depistată pozitiv.

Bebeluşul a venit pe lume la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani. Mama copilului, o tânără de 22 de ani, a fost confirmată cu coronavirus când s-a prezentat la maternitate cu sarcina în 30 de săptămâni.

„S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv.

A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat dr. Monica Adăscăliţei, într-o conferință de presă.

Bebeluşul cu probleme de respiraţie a fost transferat, luni, la Maternitatea din Suceava şi se află la Secţia de terapie intensivă.

În vara anului trecut, în România, se năştea primul bebeluş infectat cu noul coronavirus. Micuţul s-a născut la Maternitatea din Sibiu în data de 11 iunie, iar primul test a ieşit pozitiv pentru coronavirus, mama sa, o femeie de 26 de ani, fiind, de asemenea, bolnavă.

Medicii au declarat că naşterea a decurs bine, nu au fost probleme, iar copilul şi mama sa sunt internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Ulterior, al doilea test al bebeluşului a ieşit negativ, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza