Starea de alertă prelungită împiedică tradițiile de Crăciun. Se taie porcul anul acesta?

Starea de alertă prelungită împiedică tradițiile de Crăciun. Se taie porcul anul acesta?
| Foto: Agro TV

Autoritățile au anunțat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Prin urmare, de sărbători oamenii sunt îndemnați să renunțe la tradiții și să se gândească la sănătatea familiilor lor. 

Din cauza măsurilor de restricție prelungite, anul acesta tradițiile și obiceiurile de Crăciun trebuie regândite. Printre tradițiile care pot fi păstrate se numără tăierea porcului, împodobirea bradului, tradiția mesei din Ajun și a postului de Crăciun.

”Să vorbim deschis despre ce urmează în perioada sărbătorilor. E foarte important, ca persoană, fiecare ce va face, ca familie ce va face. De sărbători, vă rog, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră şi a celor din familia dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi pe cât posibil să limitaţi întâlnirea cu mulţi oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal.

Circulaţia pe timpul nopţii va fi înterzisă în continuare, toate limitările urmând a fi în vigoare. Dacă vorbim de petreceri de sute de oameni, mii de oameni în stradă, asta clar nu. Nu vor fi festivităţi, cum au fost în alţi ani în centru, în care să se întâlnească populaţia. Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile. În casă sau în apropierea casei. Colindatul? Pot să fie trei persoane care merg de la casă la casă, dar evitați, chiar dacă este o tradiție. Intratul în mai multe case, mai scoți masca, riscul de infecție crește și pentru tine și pentru ceilalți. Tăiatul porcilor NU este interzis” a declarat Raed Arafat.

Comenteaza