Răsturnare de situație în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Ce au găsit anchetatorii în telefonul victimei

Răsturnare de situație în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Ce au găsit anchetatorii în telefonul victimei
| Foto: gandul.ro

Au apărut noi informații legate de apelurile din telefonul lui Ioan Crișan. Prin intermediul lor s-ar putea afla dacă explozia de la Arad a fost sau nu produsă de la distanță.

Anchetatorii care au obținut lista convorbirilor telefonice au descoperit că omul de afaceri nu a fost apelat de nimeni în dimineața asasinatului cu bombă din 29 mai.

Cu toate acestea, primele informații din anchetă dezvăluiau că în momentul producerii exploziei, dispozitivul exploziv din mașina lui Ioan Crișan ar fi fost declanșat prin apel telefonic.

Cel care conduce echipa de investigatori în cazul asasinatului de la Arad este procurorul Romulus Varga, fost șef interimar al Secției a II-a din Parchetul General și procurorul care a obținut în instanță condamnarea polițistului Cioacă, în cazul Eloida.

Șeful Poliției Române, chestorul Benone Marian Matei, merge marți la Arad pentru a verifica stadiul anchetei, în cazul uciderii lui Ioan Crișan.

Până în prezent, au fost audiate toate persoanele din anturajul omului de afaceri – familie, prieteni – pentru a se stabili care putea fi motivul care să fi dus la asasinarea lui.

Ioan Crișan era administrator a două firme. Potrivit confidas.ro, Primatex SRL are ca obiect de activitate transportul de mărfuri, patru angajați și a avut în 2019 o cifră de afaceri de 3 milioane de lei și un profit de 506.000 de lei. În această societate, Crișan era asociat cu fiica sa, Laura Oana Bîlcea, fosta soție a deputatului PNL Ovidiu Sergiu Bîlcea.

A doua firmă, Crimatex SRL, are obiect de activitate principal tot transportul de mărfuri. În 2019 a avut o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei, 14 angajați și pierderi de 472.000 de lei. Crișan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad, potrivit gandul.ro.

Comenteaza