Raed Arafat nu recunoaște că instalația de oxigen a fost montată greșit la Victor Babeş

Raed Arafat nu recunoaște că instalația de oxigen a fost montată greșit la Victor Babeş
| Foto: observatornews.ro

Șeful DSU, Raed Arafat, a dezmințit, luni noaptea, că instalația de oxigen a fost montată greșit la Spitalul „Victor Babeș” și de aceea s-a produs tragedia.

„Nu. Nu a fost montată greșit. La un moment dat, firma care a făcut instalația de oxigen nu era firma care era agreată sau care lucra cu firma de stocatoare de oxigen.

Țeava care a fost instalată era de altă dimensiune și necesita alte acțiuni de autorizare”, a spus Raed Arafat, când a fost întrebat dacă este real faptul că a fost schimbată stația de oxigen, dar a fost montată greșit, potrivit Mediafax.

Arafat a spus că s-a refăcut instalația la recomandarea firmei care are stocatorul și a fost totul corectat înainte să fie TIR-ul pus în funcțiune. „Nu s-a făcut ca improvizație.

Firma care a prima instalație a făcut-o cu anumite țevi care nu erau potrivite pentru ce trebuia să funcționeze acolo și atunci a fost repetată lucrarea. Pentru asta a durat și vreo două zile în plus să fie pus TIR-ul în funcțiune. Nici nu a fost băgat în funcțiune TIR-ul. Firma care are stocatorul a spus că trebuie altceva și atunci s-a făcut altceva”, a mai spus Arafat.

Gabriela Firea vorbește despre incompetența și nepăsarea care provoacă tragedii în mesajul postat pe Facebook.

„Doamne, ce se întâmplă cu țara noastră? Incompetența ucide! Nepăsarea ucide! Tăcerea ucide! Trei pacienți morți la Victor Babeș, după o pană de curent. TIR-ul cu paturile de ATI avea mai multe defecțiuni. În urmă cu 5 zile, instalația de oxigen ar fi fost schimbată, dar ea ar fi fost instalată greșit”, a scris Gabriela Firea pe Facebook, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza