Patronii stației GPL din Crevedia au fost reținuți. Decizia bombă luată de Parchetul General

Patronii stației GPL din Crevedia au fost reținuți. Decizia bombă luată de Parchetul General

Cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia, au fost audiați și ulterior reținuți pentru 24 de ore.

Procurorii Parchetului General au decis, în urmă cu puțin timp, să îi rețină pentru 24 de ore pe cei doi patroni ai stației GPL de la Crevedia. Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă sunt acuzați de distrugere din culpă.

La zece zile de la exploziile care au avut loc în Crevedia, în urma cărora cinci persoane au murit și alte zeci au fost rănite, cei doi patroni ai stației GPL unde au avut loc deflagrațiile au fost reținuți pentru 24 de ore.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru. În această infracțiune intră inclusiv aceea de ucidere din culpă, pentru că în urma în urma exploziilor cinci oameni au murit, scrie antena3.ro.

Potrivit procurorilor, s-a dispus, de asemenea, efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de o persoană juridică, societate comercială, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă, fiind vorba despre firma care avea acea stație de GPL.

„”În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea a doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal).

Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de o persoană juridică, societate comercială cu sediul social în municipiul Caracal, județul Olt, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal.

În cauză s-au efectuat patru percheziții (la sediile a două persoane juridice și domiciliile a două persoane fizice), în urma acestor activități procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Comenteaza