Preotul carea făce sex cu bărbați la Patriarhie, anunț șocant. Cum l-a bătut Dumnezeu

Preotul carea făce sex cu bărbați la Patriarhie, anunț șocant. Cum l-a bătut Dumnezeu

Într-o postare recentă, preotul i-a anunțat pe enoriași că se roagă pentru cei bolnavi de COVID-19. În plus, el a pus că a fost declarat pozitiv.

Mutat disciplinar în județul Teleorman, Teoctist Nichitean, a încercat să seducă un tânăr cochet pe care l-a cunoscut în parohia la care slujeşte în prezent, a mărturisit că Dumnezeu nu l-a ferit de COVID-19.

„Purtați-vă de grijă unii altora! De la începutul acestei pandemii, m-a tot străduit să evit acest virus. Am luat măsurile impuse și, cu toate acestea, a îngăduit Dumnezeu să fac COVID-19. Acum îl rog pe Hristos Domnul, doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, să vindece pe toți cei bolnavi în spitale și pe patul de suferință, dar și pe mine, nevrednicul robul Său!”

Teoctist Nichitean, cel care în urmă cu mai bine de un deceniu arunca în aer Biserica Ortodoxă Română, după ce presa a publicat un film în care apărea făcând sex cu un alt bărbat, într-o chilie de pe Dealul Mitropoliei, a vorbit, pentru prima dată, despre teribilul scandal, în 2018.

"Părintele", care acum slujeşte într-o mănăstire din Teleorman, a declarat că şi-a spălat păcatele prin rugăciune, dar şi cu ajutorul unei "cereri de iertare", care a fost semnată de superiori. Aşa că, în timp ce Patriarhia susţinea sus şi tare că protagonistul scenelor gay nu mai făcea parte din rândul clericilor, acesta şi-a văzut în continuare de treabă, cu cele sfinte, chiar în sânul Bisericii.

Teoctist Nichitean a explicat, pentru SPYNEWS, la momentul respectiv, ce pedeapsă "usturătoare" a primit după scandalul gay: "Eu sunt nevinovat.

Am decis să nu contest autenticitatea filmului, ca să nu târăsc Biserica într-un scandal. M-am retras o perioadă, iar din 2012 m-am întors la mănăstire. Am plătit pentru greşelile mele. Nimeni nu e perfect. Şi dumneavoastră, dacă minţiţi, păcătuiţi!

Aşa am păcătuit şi eu. Mai mult, am depus o cerere de iertare a păcatelor, iar superiorii mei au aprobat-o. Deci, nu văd care este problema presei! Ce-a fost, a fost! M-am retras, m-am căit, iar când mi s-a aprobat cererea să mă întorc, am revenit..."

Etichete
Comenteaza