O femeie bolnavă de COVID a născut patru copii. Care este starea bebelușilor

O femeie bolnavă de COVID a născut patru copii. Care este starea bebelușilor

 O femeie în vârstă de 36 de ani din Suceava a adus pe lume 4 bebeluși sănătoşi. 

Deşi mama are probleme cardiace şi este bolnavă de COVID, naşterea cvadrupleţilor s-a desfăşurat fără probleme majore. Femeia se aştepta să aibă trei copii, dar doctorul i-a dat o veste care a bucarat-o: e mamă pentru patru.

„Băieții se numesc Alexandru, Robert, Lucian și surpriza Luca”. Cu emoţie şi bucurie, proaspăta mamă povesteşte despre cel mai important moment din viaţa ei. A reuşit să aducă pe lume copiii pe care şi-i dorea şi a avut parte şi de o surpriză.

Pentru mamă, sarcina obţinută prin inseminare artificială a fost o provocare, nu doar pentru că a trebuit să ducă aproape de termen patru bebeluşi, ci şi pentru că are un istoric medical destul de complicat.

Dr. Razvan Socolov, medic Maternitatea Elena Doamna Iași: ”Pacienta era în varsta de 36 de ani și era un trecut cu probleme cardiace. Un defect septal-atrial operat și in momentul internarii avea o tahicardie paroxistică. Peste aceasta s-a suprapus infectia Covid simptomatică, pacienta tușea și avea o capacitate respiratorie limitată”.

Cu toate acestea, lucrurile au mers peste aşteptările medicilor. Şi în timpul sarcinii, şi în momentul naşterii.

Proaspăta mămică: ”Nu a fost o sarcină dificilă, nu foarte, adică pe lângă lucrurile normale care mă aşteptam să fie într-o sarcină nu chiar aşa... nu am stat mult la pat”

Dr. Gabriel Marinescu, manager Maternitatea Elena Doamna: ”Echipa medicală a depus eforturi consistente pentru a gestiona situatia și merită felicitari pentru îndeplinirea misiunii într-un mod pozitiv”

În timpul intervenţiei, fiecare bebeluş a avut nevoie de un neonatolog propriu, mai ales că vorbim despre bebeluşi prematuri în vârstă de 34 de săptămâni.

Deocamdată, cei 4 copii sunt internati pe secția de terapie intensiva de la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. În urmatoarea săptămână vor fi sub supravegherea medicilor și nu vor putea fi văzuți nici de mamă, potrivit observatornews.ro.


 

Comenteaza