Mini vacanță anunțată pentru români în luna iunie. Când vor avea 9 zile libere

Mini vacanță anunțată pentru români în luna iunie. Când vor avea 9 zile libere

Sunt anunțate noi zile libere legale pentru români în luna iunie care va debuta cu o minivacanță la început de lună.

În iunie, prima lună de vară, românii, vor avea parte de o zi liberă în timpul săptămânii şi un weekend prelungit de 3 zile, ca urmare a faptului că urmează Ziua Copilului şi Rusaliile.

Mai exact, ziua de 1 iunie, care pică marțea în acest an, va fi zi liberă cu ocazia sărbătorii Zilei Internaționale a Copilului.

Apoi, de Rusalii, cetățenii din țară se pot bucura de o primă minivacanță a sezonului estival, întinsă pe durata a trei zile.

Zile libere pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
La fel ca precedenta lună, cea în care 1 mai și sărbătoarea de Paște au adus o minivacanță prelungită, și în luna iunie, angajații din România vor beneficia de o perioadă liberă mai extinsă.

În prima lună de vară se sărbătoresc Rusaliile în data de 20 şi 21 iunie, respectiv duminică şi luni. În ciuda faptului că data de 20 iunie se identifică cu o zi de duminică, ziua de 21 cade într-o zi de luni şi astfel le aduce salariaţilor un weekend prelungit de 3 zile: 19, 20 și 21 iunie.

Mulți români sperau ca în iunie să beneficieze de două minivacanțe, dat fiind faptul că 1 iunie pică într-o zi de marți.

Autoritățile, prin vocea ministrului Muncii, Raluca Turcan, au spus că nu poate fi vorba de acest lucru.

Astfel, mai mult ca sigur, 1 iunie este o dată care cel mai probabil nu va fi legată de ultimul weekend din mai pentru o minivacanță, spune oficialul Guvernului.

”Din punctul meu de vedere, nu va exista o punte între ziua de duminică, 30 mai, și marți, 1 Iunie, care este zi liberă prin lege, dar dacă va exista o altă decizie, ne vom conforma”, a spus Turcan pentru Edupedu.ro în urmă cu două zile, potrivit fanatik.ro.

 
Lista zilelor libere rămase până la finalul anului în curs
După zilele libere din iunie, românii nu mai au perioade de repaus decât în august, iar apoi abia în noiembrie, de Sfântul Andrei. Iată lista ”liberelor” rămase de primit în acest an:

1 iunie (Ziua Copilului) – marți;
20 şi 21 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii) – duminică şi luni;
15 august (Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului) – duminică;
30 noiembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei) – marţi;
1 decembrie (Ziua Naţională a României) – miercuri;
25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – sâmbătă şi duminică.

Comenteaza