Mama gemenelor înjunghiate de tată, s-a luptat pentru ele. Bunica: "E tăiată la mâini, cum a prins lama cuţitului"

Mama gemenelor înjunghiate de tată, s-a luptat pentru ele. Bunica: "E tăiată la mâini, cum a prins lama cuţitului"
| Foto: observatornews.ro

 Una dintre gemenele din Roman, înjunghiate de tată, se reface. Medicii sunt optimişti şi speră ca va supraviețui.

A ajuns pe masa de operaţie cu trupul mic plin de răni, dar doctorii spun că este o luptătoare. Între timp, mama se pregăteşte s-o înmormânteze pe sora ei.

Bunică: Cum poate să facă un om aşa ceva? Să dea Domnul să scape cealaltă!
O bunică îşi strigă durerea. O familie întreagă a fost distrusă de un tată-călău. Fetiţa-bebeluş de două luni şi jumătate, înjunghiată fără milă de părinte, se luptă acum să trăiască. Pentru sora sa geamănă, medicii n-au mai putut să facă nimic.

Alina Belu, manager spitalul de copii Iași: Intervenţia a durat undeva la 2,5-3 ore. Ea a venit cu un traumatism prin înjunghere, cu organele din cavitatea abdominală eviscerate.
Medicii au operat-o de urgenţă şi speră la o minune.

Alina Belu, manager spitalul de copii Iași: Ne dorim din tot sufletul o evoluţie favorabilă. Doamna doctor care a condus echipa de chirugi se arăta uşor optimistă.

Mama s-a luptat ca o leoaică pentru viaţa gemenelor, povesteşte bunica. Cu mânile goale, a încercat să-i facă faţă ucigaşului.
"La mâinile amândouă e tăiată, cum a prins lama cuţitului ca să salveze fetele. E tăiată la gură, e cusută. La gât mai e oleacă. Cum s-or fi luptat ei acolo, nu ştiu...El ar fi căzut între pătuţ şi pat. Atunci ea ar fi scăpat", spune bunica.

În trecut, individul ar mai fi ameninţat-o pe femeie. "Erau ei plecaţi împreună, undeva cu socrii. Şi el ar fi avut şi atunci o ieşire. I-ar fi arătat cuţitul".

Băiatul cel mare, martor la toată nenorocirea, are acum nevoie de ajutorul psihologilor. "E traumatizat săracul...nici nu vrea să treacă prin faţa camerei", mai spune bunica.

Magda Vasilache - pdc DGASPC Piatra Neamț: Avem în vedere asigurarea de servicii de consiliere şi suport emoţional atât pentru băieţelul de 10 ani, cât şi pentru mama lui.

În faţa anchetatorilor, criminalul s-a apărat şi le-a spus că....
Marius Ianuș-procuror, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ: Mintea i-a fost întunecată, asupra lui s-au acumulat mai multe pesiuni pshice generate de soţie, soacra şi cumnata, precum şi probleme legate de serviciu, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza