La ce să ai grijă ca să nu fi păcălit la pompă. Metoda aplicată la benzinăriile din România: „Furt pe față, să vadă toată lumea!”

La ce să ai grijă ca să nu fi păcălit la pompă. Metoda aplicată la benzinăriile din România: „Furt pe față, să vadă toată lumea!”

În ciuda scumpirilor exagerate de la pompă, mai multe benzinării din România taxează clienții cu sume uriașe pentru aer.

Un șofer de TIR a transmis în direct cum își alimenta mastodontul cu aer în loc de motorină. Enervat de modul în care proprietarii stației de Peco a vrut să le fure banii șoferilor, acesta a anunțat organele de control specializate pentru a lua măsuri urgente.

În urma publicării materialului video de către șoferul contrariat că este furat, inspectorii ANPC au demarat un control la benzinăria Fuel One din Căteasca, acolo unde o pompă conținea aer, în loc de combustibil.

Bărbatul a realizat o filmare în care le arată tuturor cum alimentează TIR-ul cu aer, în timp ce pe fundal, oamenii sunt îndrumați ironic să vină să alimenteze și ei.

De asemenea, acesta a subliniat de mai multe ori faptul că reprezentanții benzinăriei intenționează prin acest gest să fure de la oameni, numind această întâmplare drept „furt pe față și furt calificat”.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții ANPC au confirmat că informațiile relatate de șofer sunt adevărate, iar din cauza unei așa zise erori, pompa respectivă conținea aer.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Argeș din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, a desfășurat o acțiune de control la stația Fuel One din Căteasca, județul Argeș.

Situația prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcționa în continuare, deși rezervorul corespunzător era gol, și contoriza costul așa-zisei cantități de combustibil livrate, ca și când ar fi fost distribuită în mod real”, se arată într-un comunicat ANPC, potrivit playtech.ro.

Comenteaza