Escrocul din România! Un bărbat a reușit să convingă cinci femei să-i dea bani și să se îndrăgostească de el

Escrocul din România! Un bărbat a reușit să convingă cinci femei să-i dea bani și să se îndrăgostească de el

Un bărbat din Pitești de 47 de ani a convins cinci femei să îi dea câteva mii de lei, după ce le-a făcut să se îndrăgostească de el.

După săptămâni întregi de cercetări, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au stabilit că pe durata a cinci luni, între 2 octombrie 2021 – 25 februarie 2022, după ce şi-a creat un cont fals pe Facebook, bărbatul din Piteşti ar fi iniţiat conversaţii cu cinci femei necăsătorite sau care nu se aflau în vreo relaţie şi le-a făcut să se îndrăgostească de el. După ce îşi atingea scopul, bărbatul care se prezenta drept „un prosper om de afaceri” le cerea acestora sume mici de bani.

„Profitând de vulnerabilitatea celor cinci femei pe care le-a abordat pe Facebook şi care aveau disponibilitatea de a purta conversaţii pentru cunoaşterea unei persoane de sex opus, inculpatul îşi arăta faţă de acestea interesul pentru iniţierea unei relaţii amoroase şi într-un interval scurt de timp le inducea în eroare că se aflau într-o relaţie. Bărbatul le spunea victimelor că este un prosper om de afaceri”, precizează anchetatorii în rechizitoriu.

Pe 25 februarie 2022 una dintre victime a depus plângere la poliţie. Femeia a povestit faptul că a fost contactată pe Facebook de un bărbat cu care ar fi început o relaţie amoroasă şi care la un moment dat i-a cerut suma de 700 de lei, motivând că are diverse probleme personale.

Oamenii legii au organizat un flagrant în aceeaşi zi. Femeia s-a întâlnit cu cel care îi ceruse bani pe Facebook şi i-a oferit un plic ce conţinea o coală format A4, pe care femeia a scris „700 lei” şi „Crezi că mă poţi păcăli?”.

Individul a fost prins, iar asupra lui a fost găsit de poliţişti un telefon mobil. În aplicaţia Facebook au fost găsite conversaţii cu victima, în care bărbatul folosea o identitate falsă, diferite promisiuni, dar şi declaraţii de dragoste.

Ulterior, în perioada 3 martie – 11 aprilie, alte cinci femei au depus plângeri la poliţie, reclamând că au fost înşelate cu diverse sume de bani de acelaşi bărbat cu cont fals de Facebook. Victimele le-au furnizat poliţiştilor inclusiv capturi de ecran ale conversaţiilor dintre ele şi respectivul individ, potrivit cancan.ro.

Comenteaza